Nick:
Treść:


Victor:

03.21.2012

What visa category would be most applicable to bring over a software developer who has worked as an independent contractor for us remotely from Poland for about two years. Now that the product development cycle is nearing completion we need him here to help with implementations for clients.

Mania:

03.20.2012

Szanowny Panie Meceniasie, mam pytanie w sprawie wizy narzeczeńskiej k-1 otóż ja i mój narzeczony zatrzymaliśmy sie na formie i-129 a dokladniej na zapytaniu o "address aboard" i nie jestesmy pewni co mamy tam wpisać, pytaja dokladnie o : Your fiance(e)'s adress aboard i do tego trzeba wypisac (Number and Streer)(Town or a City)(Satate or Province)(Phone number,Include Country, City and Area Codes) myli nas te aboard i ni wiemy co wpisac prosimy o pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie co do tlumaczen dokumentow na jezyk angielski.otoz wszystkie formy ktore sciagam z internetu sa po angielsku takze wiem ze ich juz tlumaczyc nie trzeba, ale co z aktem urodzenia i zaswiadczeniem o niekaralosci czy trzeba je tlumaczyc na angielski? z gory Dziekuje i pozdrawiam

lola:

03.20.2012

Panie Mecenasie. Czy jest obecnie jakakolwiek mozliwosc zalegalizowania pobytu w USA? Jestesmy z mezem nielegalnie od ok 2 lat.

Antoni:

03.19.2012

Witam Panie Mecenasie. Mam pytanie odnośnie sponsorowania przez Rezydenta swojego syna. ( petycja została złożona poniżej 21 roku mojego zycia, będąc stanu wolnego/kawalerem). Całą moją rodzina przebywa w Usa ( są obywatelami, rezydentami) ja sam zostałem w Polsce, * od 2001 starałem się o wyjazd do USA na wizę turystyczną, studencką, za każdym razem otrzymywalem odmowę ( około 9 odmów) * w 2004 ojciec złożył petycję o sponsoring syna( czas oczekiwania wyznaczony 3 lata) * przy tego typu petycji należy zachowywać różne kategorię, a podstawową jest bym dalej był kawalerem. * w roku 2008 stanowczo dałem sobie spokój z odwiedzaniem Ambasady w Warszawie, znudziło mnie to, a najlepsze jest to że stwierdziłem iż za dużo wiedzą o mnie. Przepraszam ale nie będę emigrantem we własnym państwie. * w 2012 dostałem zaproszenie na rozstrzygniecie/rozpatrzenie petycji złożonej przez ojca. Poszedłem najpierw dowiedzieć się jakie dokumenty powinienem mieć, badania itp.itd. Ale w myślach wiedziałem że szczerość i prawda jest najważniejsza, i wiek jaki w chwili obecnej posiadam nie jest już wiekiem kawalerskim tylko mam już nie dziewczyne, a żonę (5 miesięcy po ślubie) i nie jesteśmy parą a rodzina, (2 miesięczny syn). Wstępnie jestem przed rozpatrzeniem wniosku, a usłyszałem że mój wniosek tego dnia odpadnie i zostanie odrzucony, poproszono mnie bym dostarczył im akt małżeński. Liczyłem się że jeśli zataiłbym fakt ślubu sprawiłbym mojej rodzinie to co sam odczuwałem przez 14 lat. Żyli by nadzieją w odległości ograniczonej rozmowa telefoniczną. Urzędnik konsulatu stwierdził że petycja zostanie odrzucona danego dnia wizyty, sugerując że żona jest om nie potrzebna

Antoni:

03.19.2012

Cd. Zatajenie faktu ślubu wyszło by po 5 latach przy sponsorowania żony. Poniosłbym pewnie karę, zakazu lub tymczasowego wyjazdu?!, Więc chciałbym zapytać się, czy jest na to jakiś sposób, by przekonać urzędnika że ojciec sponsoruje mnie a nie żonę , by w jakiś sposób cudem, bądź sądownie przyznać jakąkolwiek formę wolnego odwiedzania USA, a całkowicie nie chciałbym rzucać wszystkiego, mam dobra pracę, dobre zaplecze finansowe nawet dla swojego syna. A będąc szczerym i przedstawiając im akt ślubu i akt syna kto wie czy nie Zablokuje wyjazdu też dla nich ;) * odpada forma sponsor zależny syn/corka, gdyż ojciec ma zamiar powoli oddać biznes i odpoczywać w polsce ( czas oczekiwania petycji 12 lat) * loteria wiz 1 na 1000000.

Zuzanna:

03.19.2012

Panie Mecenasie,przepraszam ale jeszcze chce zapytac a raczej sie upewnic,czy moglam "sciagnac" swoje dzieci do Stanow do siebie kiedy bylam juz zona obywatela USA i posiadalam Pernament Green Card na dwa lata/moje dzieci mialy wtedy 19 i 20 lat/. Jeszcze jedno pytanie Panie Mecenasie jesli moge zapytac,jak dlugo bede oczekiwac na moje corki/ 27 i 28 letnie/jesli ja jako obywatelka USA zloze I-130. Czy co roku jest taka sama liczba wnioskodawcow,czy w ostatnich latach jest ich coraz mniej ze wzledu na ekonomie i byc moze nagle rozpatrywanie wnioskow w Imigration znacznie sie przyspieszy/obecnie rozpatrywane sa wnioski z lutego 2005.Czy jest jakas szansa na amnestie i bede mogla szybko sie cieszyc tutaj swoimi pociechami.Chcialabym Panu bardzo podziekowac ze dzieki Panu ja i inni ludzie mozemy sie dowiedziec tak waznych i decydujacych o naszym zyciu spraw bez zaplacenia,brak mi slow jak bardzo jestem wdzieczna.

Tomasz WL:

03.19.2012

Szanowny Panie Mecenasie Zostaliśmy z żoną po wizie turystycznej 10 lat, (2 dzieci urodzona w USA) przez 10 lat pracowaliśmy uczciwie i bez przekrętów (praca z ubezpieczeniem, pełne rozliczenie itp), teraz jesteśmy w Polsce i chcemy wrócić do USA ale już legalnie, rodzice żony są obywatelami USA, proszę o poradę jakie powinny być pierwsze kroki w celu uzyskania stałego pobytu, mogę natychmiastowo dostać ofertę pracy z mojej firmy, ale chyba mamy zakaz wjazdu do USA przez 10 lat, proszę o poradę od czego zacząć. z góry dziękuję

a:

03.19.2012

Szanowny panie mecenasie.posiadam zielona karte od praktycznie 16lat na teren us przylatywalam co 2lata(posiadalam bialy paszport) pozniej nie bylam w stanach okolo 6lat na dzien dzisiejszy mieszkam tu na stale (w maju minie 3lata)i tu zaczelam sie zastanawiac kiedy bede mogla starac sie o obywatelstwo?bede wdzieczna za odp pozdrawiam I z gory dziekuje

Mira:

03.18.2012

Szanowny Panie. Witam i proszę o poradę. W lipcu 2010 wyszłam za mąż za obywatela amerykańskiego i w listopadzie tego samego roku otrzymałam zieloną kartę na 2 lata. Niestety w lutym bieżącego roku rozwiedliśmy się. Nadal mieszkamy razem i nie chcemy się rozstawać. Czy ponowny ślub oznacza początek nowych starań o zieloną kartę, czy wszystko zostaje po staremu? I drugie pytanie, czy będąc rozwiedzioną mogę złoży wniosek I-90 o zdjęcie warunku z zielonej karty? Z poważaniem Mira

Zuzia:

03.17.2012

Panie Mecenasie,czytam pierwszy raz Pana strone i jestem zafascynowana jak duzo i dobrze Pan odpowiada kazdemu pytajacemu.Od kilku dni szukam odpowiedzi na internecie na moj problem i nie moge znalezc.Jestem obywatelem USA od 4 lat.W Polsce 2 corki 27 i 28 lat koncza studia i odbieraja dyplomy inzynieryjne.Obiecalam im ze zaraz po ukonczeniu studiow beda mogly przyleciec do mnie jesli tylko zechca bo jesli tutaj zloze papiery o zielone karty dla nich otrzymaja je szybciej niz jakbym zlozyla gdyby byly w Polsce.Wystaraly sie wiec juz drugi raz o wizy turystyczne,podrozuja do USA tylko zwiedzajac,nie pracowaly,zyjemy uczciwie,trzymamy sie scisle wedlug prawa,wiec nie byly tu dluzej niz na zwyklych wakacjach,dlatego Konsul im zaufal i tym razem podarowal wizy na 10 lat.Kiedy tutaj w USA zadzwonilam do swojego prawnika, ktory prowadzil moj proces emigracyjny z prosba o zlozenie papierow na zielone karty dla corek,prawnik odpowiedzial ze zlozymy I-130,ze kwalifikuja sie do First Preference i czekac beda 7 lat,bo teraz sa rozpatrywane wnioski z lutego 2005.Rowniez moje corki nie moga przyjechac do USA w czasie oczekiwania,bo jak na lotnisku sprawdza ze sie ubiegaja o staly pobyt to wzbudzi to podejrzenie ze chca zostac i zostana nielegalnie/co by nie nastapilo,bo tylko legalnie by zostaly gdyby biedne mogly/Chce je miec przy sobie.Co mam robic.Powiedziec ze 7 lat sie nie zobaczymy??Ja nie moge do polski leciec bo byly maz zagrozil ze mnie zabije.Boje sie.W dodatku jak mam corka w pelni wieku nakazac zeby nie wychodzily za maz i moze jeszcze nie rodzily dzieci.Czy jest jakies prawo humanitarne ktore nas chroni?Czy lepiej zebym zlozyla petycje jak beda w Stanach czy w Polsce?Czy jesli ja mam obywatelstwo to przysluguje im jakis przywilej otrzymania pozwolenia na prace i pozostania u mnie do czasu uzyskania GC.Przepraszam za tyle pytan,ale to takie wazne dla mnie,kocham je bardzo.Bardzo bede wdzieczna za odpowiedz.

 
« | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com