Nick:
Treść:


ania:

10.19.2012

Panie Mecenasie, przyjechalam do USA 13 lat temu na program au-pair, wizie J1. Po roku pozostalam w USA i przesiedzialam wize. Skonczylam studia, pracuje w banku i rozliczam sie z podatkow. Zazem z moim chlopakiem, obywatelem USA mamy zamiar sie pobrac. Wiem ze nie powinnam pracowac, wiec jak urzad imigracyjny na to zareague? Czy bede zmuszona zwonic sie z pracy? Bardzo sie tego obawiam, bo lubie moja prace. Prosze o porade i bardzo dziekuje

teresa.trybula83@yahoo.pl:

10.19.2012

Witam ,mam pytanie moj syn 2 latka polecial do polski obywatel teraz wraca do usa ja jestem nielegalnie on przylatuje z ciocia czy na lotnisku mogo poprosic mnie tel. o przyjazd na lotnisko

Anna:

10.18.2012

Witam Ostatni raz w stanach bylam 22 lata temu. Tak sie zdazylo ze przesiedzialam o pol roku za dlugo. Teraz po 22 latach chce sie starac o wize turystyczna i zastanawiam sie czy ambasada ma jeszcze moje dane i czy powinnam ujawnic ze bylam w USA . Slyszalam , ze jak ktos przesiedzi wize to pozniej jak sie bedzie starac o nastepna to moze zapomniec. Czekam na odpowiedz . Pozdrawiam

Julka:

10.17.2012

Otrzymalam Green Card razem z moim mezem ktory byl sponsorowany przez swojego pracodawce. Maz byl chroniony paragrafem 245i i ja bylam tez chroniona tym paragrafem poniewaz przekroczylam granice nielegalnie. Dwa lata pozniej wzielismy rozwod za porozumieniem stron. W 2014 roku mija 5 lat od otrzymania przezemnie stalego pobytu. Kiedy moge skladac papiery na obywatelstwo? Czy bede miala problemy przez to ze wzielismy rozwod ?

a-na:

10.15.2012

Witam, chciałabym się spytać czy wcześniejsze sponsorowanie o zieloną kartę lub udział w loterii wizowej będzie przedzkodą o staranie o wize turystyczną. Czy sama odmowa wizy przy sponsorowniu to zamknięta sprawa czy trzeba gdzieś pisać o to że ja już nie chcę jechać na stałe do USA.Dziękuję za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam

Ewelina:

10.15.2012

Panie Mecenasie.Moja sytuacja wyglada nastepujaco: W 2006r. wjechalam do USA na wizie turytycznej, przedluzylam pobyt chodzac do college, nastepnie wyszlam za maz(2007) za Polaka ale z obywatelstwem amerykanskim- po mezu dostalam temporery green card-po 9 miesiacach od otrzymania karty wrocilam z mezem do Polski( 2009r.), karta stracila waznosc i nie przedluzylam jej. Dodam, ze pierwszego syna urodzilam na terenie Stanow Zjednoczonych (2009), a drugiego syna na terenie Polski (2010), a teraz wlasnie staramy sie o obywatelstwo dla syna urodzonego w Polsce-mamy appointment w konsulacie na 2 listopada br.- chcialam wlasnie wiedziec cz bede miala problem z dostaniem pozwolenia na wjazd do USA. Co powinnam zrobic jesli chce jechac ( z rodzina- mezem i synami)do Stanow- starac sie o wize turystyczna czy moge znowu zalozyc papiery o green card?

Ania:

10.15.2012

Witam. Mam pytanie do pana mecenasa. Moj chlopak jest sponsorowany przez ciocie od ponad 8 lat, tzn jego rodzice i on. Zamierzam wyjsc za maz za niego w najblizszym czasie. Czy w chwili otrzymania przez niego zielonej karty , ja jako wspomalozonka automatycznie dostane zielona karte? Jestem tu nielegalnie od 5 lat, przyjechalam na wizie turystycznej. Prosze o odpowiedz. Z gory dziekuje. Moj email xxxxx@gmail.com

Anna:

10.15.2012

Witam Panie Mecenasie, Mam pytanie: Jaki minimalny dochod i za okres ilu lat musi wykazac maz chcac sponsorowac zone na zielona karte. Placi on rowniez child support na 2 dzieci z poprzedniego malzenstwa. Z gory dziekuje za odpowiedz.

Jola:

10.15.2012

Witam pana bardzo serdecznie.Mam jedno tylko pytanie:jak dlugo powinno sie czekac na Notice of approved-form I-797,pytam poniewaz ja czekam juz okolo 2,5 roku a slyszalam,ze jest to kwestia doslownie kilku miesiecy.Papiery zostaly zlozone w lipcu 2010r i do tej pory cisza.Bardzo dziekuje za odpowiedz.

Jola:

10.14.2012

Witam, Posiadam zieloną kartę, której ważność wygasła w sierpniu 2012 roku. Od mojego ostatniego pobytu w USA minęło 2, 5 roku. Wyjechałam do Polski w celu kontynuowania nauki. Czy mogę starać się o powrót do USA? Czy nauka jest wystarczającym powodem długiego pobytu w Polsce? Będąc w USA zawsze płaciłam podatki a obecnie przebywa tam mój narzeczony. Bardzo dziękuję za odpowiedź.

 
« | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2015 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com