Nick:
Treść:


polak:

01.24.2013

bylem deportowany w 2012 roku do Polski, mieszkalem w stanach 16 lat mam tam mieszkanie, rozliczalem sie ,czy moge sie starac o zielona karte w dalszym ciagu w mysl zmiany przepisow?

Au pair:

01.24.2013

Witam przebywam obecnie w USA od 20go sierpnia 2012 na wizie J1 jako au pair. Posiadam SSN (valid for work only with DHS authorization). Moje pytanie dotyczy podatku, a ponieważ moja agencja mnie zbywa i nie chce udzielić mi konkretnych informacji zwracam się do Pana. Czy muszę płacić podatek będąc w USA jako au pair i otrzymując tygodniowe kieszonkowe w wysokości $200 płacone w postaci czeków? Czy ja muszę wypełniać jakieś dokumenty z tym związane (jeśli tak to kiedy powinnam to zrobić?) czy zostanie mi coś wysłane pocztą? Oraz jakie konsekwencje mogą mnie czekać jeżeli tego podatku nie zapłacę ponieważ wiem, że wiele dziewczyn go nie płaci i poprostu wraca do Polski? Z góry dziekuję za odpowiedź.

potrzebujacy:

01.23.2013

Witam. Moj dziadek ma zielona karte od ok. 30lat. Moja mama mieszka w Polsce. Ja natomiast mieszkam w usa nielegalnie od ok. 1.5roku. Moje pytanie: gdy moj dziadek zrobi obywatelstwo i zacznie sponsorowac moja mame czy ona gdy uzyska juz green cart moze mnie sponsorowac? I jak dlugo by to trwalo (od momentu zrobienia obywatelstwa dziadka do momentu gdy bede mial juz zielona karte)? Czy mowa tu o ok. 10latach czy raczej 2 albo 3? Dodam jeszcze ze nie jestem zonaty. Bardzo prosze o odpowiedz.

pielegniarka:

01.23.2013

zwracam sie z nastepujacym pytaniem, czy pielegniarka ktora przyleciala do stanow w 2006 r z wiza studencka ktora wygasla 3 lata temu , z wyzszym wyksztalceniem z Polski w USA bachlor degree, z nowojorska licencja RN, z certyfikatem imigracyjnym zCGFNS ktory swaja waznosc traci we Wrzesniu 2014, ma szanse sponsorowania przez pracodawce, z gory dziekuje za odpowiedz

dorotucha2:

01.23.2013

Witam serdecznie, Panie Mecenasie, chciałabym zasięgnąć opinii w następującej sprawie: moja siostra mieszka w USA od 4 lat, posiada wizę studencką. W marcu tego roku planuje ślub z Polakiem, osiadającym "zieloną kartę". Czy ślub w polskim USC upważnia do zlożenia przez przyszłego męża wniosku o kartę stałego pobytu dla mojej siostry, czy też prawo takie uwarunkowane jest zawarciem związku z instytucji amerykańskiej? Bardzo dziękuję i pozdrawiam, Dorota

Ela:

01.23.2013

Panie Mecenasie, czy istnieje możliwość zalegalizowania pobytu w USA dla rodzin z dziećmi urodzonymi w USA? Jesteśmy z mężem tutaj już 16 lat nielegalnie. Przylecieliśmy na turystycznych wizach, pobraliśmy się tu i mamy dwójkę dzieci. Jesteśmy małżeństwem dwóch narodowości. Rozliczamy się i mamy czystą przeszłość.

MW:

01.21.2013

Witam mam nastepujace pytanie:w 2010 r. zostalem deportowany z Usa za nielegalny pobyt(4 lata)zgodnie z procedura nie moge przekroczyc granicy przez 10 lat.czy sa jakie mozliwosci skrocenia tego czasu metody dzieki ktorym moglbym ponownie wyjechac do usa czy tez musze odczekac ten okres.Czy w przypadku zniesienia wiz dla polski obowiazywac mnie beda te same procedury?z gory dziekuje i pozdrawiam

Karol:

01.21.2013

Niebawem biore slub z obywatelka i zamierzamy wyslac aplikacje o pobyt staly dla mnie. Ile musi wynosic dochod zony by mogla mnie sponsorowac?Mamy dwojke dzieci. Ile rozliczen wstecz zona bedzie musiala przedstawic? Ile ja rozliczen wstecz bede musial przedstawic? Rozliczenia beda sprawdzane podczas interview czy musimy je gdzies wysylac? Dziekuje za pomoc i zycze powodzenia.

AnnaChicago:

01.21.2013

Witam! Przyjechalam do USA w 2004 na wizie J-1. W tym roku wychodze za maz za obywatela i powiedziano mi ze do skladania dokumentow o sponsorowanie przez meza potrzebuje 2 kartki pisma z departament of state z ktorymi przyjechalam. Problem w tym ze strone 2 z 2 zgubilam. Czy jest szansa zdobyc kopie i gdzie trzeba sie zwrocic. Jak dlugo moze to potrwac??? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.

jan:

01.21.2013

panie mecenasie .mam pytanie .12 lat temu mialem wyrok w zawieszeniu za pobicie .czekam na papiery czy to bedzie przeszlosc kryminalna czy to juz archiwum?czy i gdzie moge uzyskac swiadectwo niekaralnosci.chroni mnie 245i.dziekuje

 
« | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2016 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com