Nick:
Treść:


Banan:

01.30.2013

Witam, sponsoruje moja żonę juz 2 lata ja mam tylko green card, ona ma wize turystyczna i co rok przylatuje do mnie i wraca w terminie właśnie dowiedziałem się ze żona jest w ciąży czy to zmienia coś w tym sponsoringu ? Powinnismy to zgłosić gdzieś ??

Marcin:

01.29.2013

Witam Panie Mecenasie ... bardzo prosiłbym o odpowiedź na nurtujące mnie pytanie : Do USA przyleciałem w czerwcu 2012 roku na wizie turystycznej którą po 6 miesiącach udało się przedłużyć na kolejne 6 miesięcy. Więc na tę chwilę przebywam legalnie. Między czasie we wrześniu 2012 mój ojciec Obywatel USA złożył mi dokumenty na zieloną kartę. Na kolejne przedłużenie wizy turystycznej mam nikłe szanse... w związku z tym mam pytanie czy jeśli przesiedzę tę wizę to będę miał problemy z odebraniem za kilka lat zielonej karty ? Czy będzie mnie obowiązywał 10 letni zakaz wjazdu ? Dziękuję za odpowiedź

Pawel:

01.29.2013

Witam Panie Mecenasie mam pytanie odnosnie nadchodzacej reformy imigracyjnej czy osoba ktora byla na wizie h2b w 2002r i zjechala w 2008r do Polski.Dodam tylko ze urodzil sie nam tam syn .Czy dzieki tej reformie bedzie milala szanse zalegalizowac status jesli udalo by jej sie ponownie wjechac na terytorium usa bez inspekcji ,czy obejmie mnie reforma nigdy nie bylem karany rozliczalem sie z podatkow i mam czysty rekord sprawdzony w Fbi . Staralem sie juz ponownie po wize w 2012r ale konsul mnie zaprasza dopiero w 2018r wiec do tego czasu to ja juz moge by tam. Dziekuje za pomoc

Karolajn:

01.29.2013

Witam Panie Mecenasie. Mam z mężem wize turystyczną, znajomych w STanch ( Chicago), jestem w 6 miesiacu ciąży, wybieramy się za miesiąc do nich i nie ukrywam, ze tam tez planujemy urodzić dziecko. Oczywiscie wszystko odbędzie się w przedziale do pól roku, żeby zdążyć wrócic z wyznaczonym przez nich terminem 6 miesięcy. Moj 1 pytanie, to to czy jak urodze dziecko tam na wizie turystycznej, nie przekrocze wyznaczonego terminu pobytu to czy nie będę miała problemu kolejny raz np za rok wjechać do stanów ( czy w systemie będą mieli odnotowane,ze urodziłam dziecko na wizie turystycznej,,przez zasiedzenie"). Czy może to satnowić problem? 2 pytanie, moj lekrz prowadzacy ciąże moze mi wystawic zwolnienie lekarskie jedynie na miesiac, a ja przed porodem bede dwa miesaice, czy lekarz w stanach moze wystawic mi zwolnienie? czy jest to niemozliwe( np sytuacja jak ktos sobie jedzie na wakaacje na wizie turystyczne, gorzej zacyzna sie czuc, nie ma mozliowsci powrotu do Polski, ma ubezpieczenie zrobione w Polsce, co wtedy ze zwolnieniem do Polskiego pracodawcy? Co z macierzynskim w Polsce? Bardzo dziekuje za odpwoedz na moje pytania.

Paulina:

01.29.2013

Witam Panie mecenasie, Przebywam w US na statusie F1, czy jesli doszlo by do amnesti iw 2013 roku, to moglabym zmienic swoj status na taki, ktory umozliwia mi legalne podjecie pracy? Czy mnie to nie dotyczy z racji "legalnego" statusu, a amnestia bedzie tylko dla tych z nielegalnym statusem?

:

01.29.2013

Panie Mecenasie. Posiadam zielona karte ktora dostalam przez malzenstwo. Jestem po slubie juz ponad 7 lat ale ostatnie 4 lata nie mam z mezem kontaktu ani tez rozwodu. W tym roku chcialabym ubiegac sie o obywatelstwo. Czy powinnam wziasc najpierw rozwod czy to nie ma znaczenia?

lidia:

01.29.2013

Panie Mecenasie,ja juz zaczynam Pana strone przy pierwszej kawie,codziennie rano wchodze tu poczytac Pana odpowiedzi z nadzieja ze dowiem sie czegos nowego.Ciagle nurtuje mnie jakies pytanie i dzisiaj rowniez chcialabym Pana poprosic o odpowiedz.Pan na pewno wie co tam przewiduja w tej reformie.Czytalam ze Prezyden wystepuje z projektem,ze nielegalni beda mogli oczekiwac legalnie w USA na zielone karty.Cieszy mnie ten fakt,jednak jest mi troche przykro bo moje corki wracaly do Polski po wakacjach w USA gdyz wiedzialysmy o tym, ze zlamanie prawa odbierze im w przyszlosci szanse na zielone karty,wiec przestrzegalismy prawa,choc rozlaki byly bardzo,bardzo bolesne. Moje pytanie jest takie.Czy jest jakas nadzieja, ze beda mogly do mnie przyleciec po zakonczeniu studiow w Polsce i tu pozostac legalnie oczekujac na zielona karte pod sponsorowaniem rodzinnym I-130.Tytul inzyniera bez praktyki pewnie odpada na H1B,ciezko bedzie znalezc sponsora.Sa niezamezne, pozostalo im 6 lat oczekiwania w kolejce.Czy znow po wakacjach bedziemy musialy sie rozstac.Czy plan reformy emigracyjnej siega naszego problemu,problemu obywateli amerykanskich, ktorzy sponsoruja swoje dorosle dzieci a te przestrzegaly sumiennie prawa amerykanskiego,czy tylko dotycza nielegalnych. Bardzo dziekuje Panu Mecenasowi, jest Pan najlepszy na swiecie lidia

Marta:

01.29.2013

Panie Mecenasie, chcialabym sponsorowac mame mieszkajaca w Polsce. Jestem obywatelem USA zamieszkalym w CT. Mamie bez powodu 2-krotnie odmowiono wizy w Warszawie, i chyba zaczne ja sponsorowac. Czy orientuje sie pan jak dlugo trwa ten proces w Polsce? Dziekuje

Wolter:

01.29.2013

Witam Panie Mecenasie i dziekuje za informacje. Faktycznie ma Pan racje pomylilem sie to mialo byc I-245 a nie 485.Chcialem Pana poinformowac ,ze w tym tygodniu otrzymalem zielona karte.Mam jeszcze jedno pytanie: czy okres od chwili interview tj,grudzien 2010 do chwili otrzymania zielonej karty tj.styczen 2013 bedzie wliczany do okresu oczekiwania na obywatelstwo. Po ilu latach mozna bedzie zdawac na obywatelstwo.Dziekuje.

KamilaG:

01.28.2013

Witam, Panie Mecanasie chciałabym się dowiedzieć czy mam jakiekolwiek szanse wjechać znów do Stanów, jeśli przesiedziałam tam 2 lata na przeterminowanej wizie J-1? Jestem w Polsce od września i z ogromną chęcią tam wrócę o ile istnieje taka możliwość. Pozdrawiam

 
« | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2016 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com