Nick:
Treść:


emma:

02.06.2013

witam serdecznie mieszkalam w usa, od 2004 roku, mialam wize turystyczna , ktora przesiedzilam, w 2009 roku wrocilam do Polski, moj obecny narzeczony jest polakiem z amerykanskim obywtelstwem, od 2008 roku mieszka czesciej w Polsce, ale razem po slubie w Polsce chcielibysmy wrocic do Usa, ciezko sie tu zyje, brak pracy i depresja, jakie mam szanse na zielona karte? czy mam szanse na waiver??i jak dlugo trwa taki proces? dzikeuje bardzo za odpowiedz, pozdrawiam

Agnieszka:

02.05.2013

Witam!Panie mecenasie 4 lata temu wzielam slub z moim mezem w konsulacie RP w w NY.Chce sponsorować meza na zielona karte czy to prawda ze ten slub nie będzie się liczyl dla urzędnika imigracyjnego?Dziekuje za odpowiedz.

Anita:

02.05.2013

Witam.Wczoraj całą rodziną byliśmy na rozmowie z konsulem w sprawie Loterii Wizowej.Decyzja konsula była taka że ja i dwoje moich dzieci dostaliśmy wizy a mój mąż z tego powodu, że ma wyrok w zawieszeniu za udział w bójce ze skutkiem pobicia, nie dostał.Konsul kazał mi i moim dzieciom wyjechać i po otrzymaniu zielonej karty złożyć w ambasadzie w USA prośbę o uchylenie odmowy wydania wizy dla mojego męża.W związku z tym mam do pana dwa pytania;1-jak długo po wjezdzie do USA ja i moje dzieci musimy czekać na GC. 2-jak długo jest rozpatrywana sprawa w ambasadzie w USA o uchylenie odmowy wydania wizy.Bardzo proszę o odpowiedz.

Jaca:

02.05.2013

Panie mecenasie, czy orientuje sie pan ile czasu moze trwac uzyskanie zielonej karty poprzez zlozenie wniosku o cancellation of removal? dla osoby ktora jest malzonkiem obywatela USA, przebywa tutaj ponad 10 lat i wjechala tutaj bez inspekcji? czy warto taki wniosek skladac czy lepiej skladac wniosek o waiver i jechac do Polski bo wize imigracyjna? z gory dziekuje za odpowiedz.

Marcin:

02.04.2013

Witam mam pytanie czy jest jakies rozwiazanie mojej sprawy?Bylem w stanach 7 lat na wizie F1 piecioletniej przekroczylem termin o 2 lata zostalem zatrzymany przez emigration i musialem wyjechac z Usa (voluntary departure ),jaki mozna zalatwic moj wjazd spowrotem do usa ?jak dlugo by to trwalo ?Dziekuje i Pozdrawiam

Zofia:

02.04.2013

Witam serdecznie.Przylecialam do USA 14 lat temu na kupionej wizie,na lotnisku w New York dostalam pozwolenie na pobyt -pol roku.Teraz wyszlam za maz za obywalela,lecz nie wiem czy moge ubiegac sie o zielona karte.Pieczatke z odprawy z lotniska mam prawdziwa lecz tak naprawde nigdy nie dostalam wizy w Ambasadzie Amerykanskiej w Polsce.

Edward:

02.04.2013

Panie Mecenasie, czy jezeli w sponsorowaniu pracowniczym przeszedlem juz Departament Pracy i Immigration, czekam tylko na mozliwosc zlozenia wniosku o Adjustment of Status (koncowy etap zeby uzyskac zielona karta) a nie pracuje juz u sponsora nadal bede potrzebowac jakichkolwiek jego dokumentow w tym ostatnim etapie sprawy. Dodam ze pracuje nadal w tym samym zawodzie u innego jednak pracodawcy. Czy powinienem od nowa zaczac sponsorowanie? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Ewa:

02.03.2013

Panie Mecenasie mam pytanie. Czy fakt ze siostra zaczęła mnie sponsorować kiedy miałam lat 20 może przyspieszyć ta procedurę? Czy to nic nie zmienia i rownież mogę czekać aż 15 lat? Z góry dziękuje za odpowiedz .

Ona30l:

02.03.2013

Witam Pana mecenasa!! Przyjechalam tutaj na wizie J-1 na program work& travel 5,5 roku temu. Wize i pozwolenie na prace mialam tylko na 5 miesiecy. Obecnie zalozylam firme, posiadam licencje,sama pracuje na swoja firme oraz co roku rozliczalam sie sumiennie z podatkow (na SSN). Mam swietna historie kredytowa, kupiłam mieszkanie za gotowke. Czy Pan Mecenas mysli, ze jest jakakolwiek szansa na zalegalizowanie pobytu? Dodam, ze mieszkam w Illinois. Czy mysli Pan Mecenas, ze nadchodzaca reforma imigracyjna moze okazac sie dla mnie pomyslna:)? Bardzo dziekuje za wszystkie Pana wpisy tutaj, ktore staram sie sledzic na biezaco. Jest Pan wspaniałym człowiekiem. Dziekuje i pozdrawiam

Irena-Maria:

02.03.2013

syn przebywa w usa od 7 lat,powyczerpanej wizie turystycznej rozpoczął studia niepełne magisterskie,po ich zakończeniu otrzymał roczny staż,który się lada moment kończy,chciałby pozostać w usa ,tam pracować i żyć.cały ten okres pobytu jest legalny.ale się kończy,nie ma możliwości żadnego sponsoringu,czy będzie miał szansę wg projektów nowych przepisów imigracyjnych otrzymania zielonej karty,czy wogóle ! Z góry dziękuje Panu Mecenasowi za odpowiedż.

 
« | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2016 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com