Nick:
Treść:


Sikorkaxx:

06.06.2012

Witam serdecznie, chcialam poruszyc sprawe kolezanki, przyjechala w ramach wyjazdu au pair kilka lat temu, I po 2 latach wayszla za maz za amerykanina (kolezanka jest z Serbii ), slub byl z milosci, podanie o zielona Karte newet Nie skladala poniewaz on Nie pracowal I nadal Nie pracuje I Nie bylby w stanie ja sponsorowac....czyli jest "nielegalna zona obywatela amerykanskiego"...nadal o dziwo razem sa. Chcialam Sie zapytac czy w Jej przypadku jest jakakolwiek szansa na legalizacje? Pozdrawiam

LIDZIA:

06.04.2012

DROGI PANIE MECENASIE -NASZ SYM JEST OBYWATELEM USA MAZ MOJ JEST TU OD 23 LAT I NIEPOSIADA KARTKI BIALEJ WJAZDOWEJ JA JESTEM 20 LAT I PRACUJE A W GEORGI JEST USTAWA I67 CZY MAMY SZANSE NA SPONSORSTWO???POZDRAWIAM PROSZE O ODPOWIEDZ

marzena:

06.04.2012

Witam, prosze o pomoc w następującej sprawie...chciałabym starać sie o wizę turystyczna. Byłam juz w USA 2 razy na wizie J1 i za drugim razem zmieniłam ją na F1 i przez 4 lata chodziłam do szkoły (w tym czasie 2 razy przyleciałam do Polski na 2 tygodnie). Po otrzymaniu dyplomu pozostałam w Stanach jeszcze przez 2 lata pracujac przez ten czas i rozliczając sie z podatków. Czy teraz składając dokumenty o wize turystyczną mój 2-letni pobyt po skonczeniu szkoly i praca były nielegalne i powinnam to wpisac przy ubieganiu się teraz o wizę? Czy w takim wypadku mam wogóle szansę ją dostać (od roku mieszkam i pracuje w Polsce)? Dziękuję i pozdrawiam.

:-):

06.04.2012

Czy fakt ze pracowalam na przesiedzianej J1 (posiadam SSN) bedzie mial znaczenie przy ubieganiu sie o GC przez sponsorowanie meza rezydenta? Dodadam ze wyjezdzajac ze stanow nie zaplacilam podatku ale jestem w stanie to uregulowac zanim zaczniemy starac sie o GC.. Dziekuje

kris:

06.04.2012

czy jesli przebywalem poza granica usa dluzej niz 33 dni to trace ciaglosc 5 lat potrezbnych do starania sie o obywatelstwo? od kiedy liczy sie ta ciaglosc...i czy jesli bylem zonaty z obywatelka ale juz sie rozwiodlem to czy musze miec "uskladane" tylko 3 lata czy 5?

Roma:

06.03.2012

Panie Mecenasie !!!czy obywatel ,ktory juz zaczal sponsorstwo swojej nowo poslubionej nielegalnej zony ,ma szanse na pozytywne zakoncznie sprawy sponsorstwa jesli sam jest powolany do sadu w sprawie prywatnych dlugow przez osobe z dawnej rodziny -tez obywatelke -emerytke ,ktorej jej winien pieniadze ponad 10 lat ? i czy taka prywatna sprawa w Small Claim Court jest podawana do Urzedu Imigracyjnego ?

miki:

06.02.2012

witam!panie mecenasie,moje pytanie brzmi tak,czy moja siostra obywatelka usa moglaby sponsorowac mnie i moja rodzine, jesli podczas trwania sponsorowania przebywalibysmy na terenie usa nielegalnie,czy w takim przypadku uzyskalibysmy zielona karte?

:-):

06.02.2012

Chcialbym sie dowiedziec czy jesli urelguluje zalegle niezaplacone podatki oraz alimenty to jakie mam szanse otrzymac obywatelstwo. Czy ubiegajac sie o obywatelstwo moge byc w trakcie ich splacania? Gc posiadam juz kilkanascie lat. Czy ciaglosc przebywania w usa musi wynosic dokladnie 5 lat i czy musza to byc ostatnie lata przed staraniem sie o obywatestwo?Czy musze pamietac dokladnie daty wylotow i przylotow do usa (pamietam miesiace i rok ale dnia nie).Dziekuje za odpowiedz.

marzena:

06.01.2012

Witam serdecznie. Prosze o informacje, jak wygląda i ile obecnie trwa cały proces starania sie o wize po slubie z obywatelem USA? Ja przebywam w Polsce, mój narzeczony w USA, w Polsce planujemy wziąść ślub. Wiem że po slubie musi on wysłać (lepiej złożyc osobiście?) forme I-130 do USCIS. Czy można ją złożyć od razu czy dopiero jak wyrobie nowy paszport z nowym nazwiskiem? Czy razem z tym wysyła sie tez jakies inne dokumenty czy dopiero pozniej? W jaki sposob i kiedy trzeba bedzie udowodnic ze malzenstwo to jest wiarygodne (czy same wspolne zdjecia wystarcza?)A co jesli cos źle wypelnimy albo zabraknie jakiegos dokumentu? Można to jakos potem uzupelnic? Bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam

Marek:

06.01.2012

Witam Mam takie krótkie pytanie: Mój brat bliźniak mieszka w Polsce a ja jestem Obywatelem USA i od 10 lat mieszkam w USA. Czy ja będąc obywatelem USA mogę sponsorować mojego brata bliźniaka mieszkającego w Polsce i jaki jest okres takiego sponsorowania ( po jakim okresie by uzyskał zieloną kartę ). Już teraz dziękuje za odpowiedz .

 
« | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2015 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com