Nick:
Treść:


Dorota i Robert:

03.14.2011

Szaowny Panie mecenasie wraz z zona przebywamy obecnie na terytorium Stanow Zjednoczonych na wizach turystycznych,ktore dobiegna konca za okolo dwa miesiace.Chcielibysmy tu dluzej zostac i w jakis sposob zalegalizowac nasz pobyt po uplywie ich waznosci,dodam ze dwa tygodnie temu urodzil nam sie tutaj syn.Czy mozemy ubiegac sie o przedluzenie wiz turystycznych na podstawie tego iz dziecko jest jeszcze zbyt male aby odbyc tak daleka podroz? Czy lepiej jednak ubiegac sie o zmiane statusu na wize studencka jesli tak, jak to nalezy zrobic? Prosimy o jakas wskazowke lub rade Z wyrazami szacunku Dorota i Robert

Robert:

03.13.2011

Witam,wkrotce bedzie dostepna dla mnie wiza imigracyjna w kategorii sponsorowania rodzinnego.Niestety w czasie ,na ktorym przypadnie rozmowa z konsulem w dalszym ciagu bedzie obowiazywac mnie zakaz 10-letni wjazdu do USA z powodu przesiedzenia wizy turystycznej(braknie ok.3 lat,zeby prawu stalo sie zadosc)Mam zamiar powiedziec prawde o swoim nielegalnym pobycie ,wiec z cala pewnoscia wiza nie dla mnie.Prosze mi powiedziec,czy mam szanse otrzymac te wize po odczekaniu tych trzech lat niejako automatycznie,czy moze caly proces sponsorowania przez brata nalezy zaczac od poczatku,co jak wiadomo wydluzy wszystko o nastepnych kilkanascie lat.Z gory dziekuje za odpowiedz.

Leontyna:

03.13.2011

Witam serdecznie mam pytanie mąż , syn i córka mają zieloną karte,ja jeszcze nie mam bo czekam aż mi przyślą termin wizyty, czy moge sie starac o wize turystyczna,bo córka jest w ciąży i niedługo bedzie rodzic,nie chce wyjeżdzać do USA na stałe i nie chce zielonej karty, jakie mam szanse dostac wize turystyczna. Dziekuje za pomoc .Pozdrawiam

Sylwia:

03.12.2011

Witam serdecznie, Panie Mecenasie od kilku miesięcy przebywam w Stanach nielegalnie, choć promesa którą mam w paszporcie jest ważna do 2012 roku to w grudniu skończyła mi się wiza którą dostałam na lotnisku jak przekraczałam granice. Postanowiłam wrócić do Polski ale wcześniej chciałabym polecieć na wczasy do Meksyku. I z racji tego, że mam już wykupiony bilet do Polski moje pytanie brzmi czy mogę z Meksyku wrócić na lotnisko w USA i nie opuszczając lotniska przesiąść się do samolotu który będzie leciał do Polski? Czy będę skierowana do urzędnika imigracyjnego czy będzie to potraktowane jako lot tranzytowy? Pozdrawiam i z góry dziękuję, Sylwia

Niunia:

03.11.2011

Witam Panie Mecenasie juz kiedys zwaacalam sie do pana z pytaniem o sponsorowanie rodzinne jestem niezamena w wieku powyzej 21 i wlasnie zbulwersowal mnie fakt ze sprawa zamias brnac do przodu to ciagle sie cofa wg state.gov wg biuletyny wizowego czy to jest mozliwe przeciez prawo nie dziala wstecz jesli istnieje jaka kolwiek mozliwosc przyspieszenia tego to prosilam bym o porade lub zglosze sie osobiscie u Pana w biurze bo to czekanie jest strasze i do tego to COFANIE!! Z gory dziekuje

Kathy:

03.11.2011

Mecenasie Bloch, Jak dlugo czeka sie na zielona karte jesli jest sie sponsorowanym najpierw na wize pracownicza i na zielona karte, jestem po studiach z Bachelor's degree i rowniez zaczynam studia magisterskie. Jesli ukoncze studia magisterskie czy jest mozliwosc szybszego otrzymania zielonej karty ze wzgledu na to ze mam wyzsze wyksztalcenie? Pana odpwowiedz rozjasnilaby wiele w moim przypadku. Dziekuje!

agnieszka:

03.11.2011

Dzien dobry Panie Mecenasie. W tym roku upływa 5 lat jak mam zielona karte i bede zdawala obywatelstwo. Mój mąz jest nielegalnie w USA od 7 lat. Siedem lat nie rozliczał sie z podatków. Co powinnismy zrobić? Czy mozna rozliczyc sie wstecz z tylu lat?? czy moze wystarczy jak rozliczy sie z 3-4 lat??? Drugie pytanie to z jakiej kwoty powinnam sie rozliczac aby byc sponsorem dla meża. Dotąd byłam sama i rozliczałam sie z ok 10 tys USA rocznie. Czy podczas sponsorowania biora pod uwage ostatni rok podatkowy osoby sponsorujacej czy moze pare lat wstecz? Z góry dziękuje za odpowiedz.

Maja:

03.10.2011

Panie Mecenasie czy jest jakakolwiek szansa w najblizszym czasie na amnestie?? co ile lat zwykle jest ona oglaszana?Dziekuje za odpowiedz.

Viola:

03.09.2011

Posiadam obywatelstwo amerykanskie. Chcialabym rozpoczac sponsorowanie Rodzicow, ktorzy sa w US od 2002 roku. Maja przesiedziana wize. Caly czas pracuja i rozliczaja sie. Chcialabym dowiedziec sie, czy przy sponsorowaniu ich moglabym uzyc rowniez ich rozliczenia. Z gory dziekuje za odpowiedz. To wspaniale, ze istnieje ktos taki jak Pan, kto wykorzystuje swoje wiedze zeby pomoc bezinteresownie wielu ludziom. Dziekuje.

Janek:

03.08.2011

Witam panie mecenasie bardzo prosze o porade w mojej sprawie. W 2009roku wrocilem z usa do polski po 12 latach pobytu(w tym pol roku legalnie wizaB2)zmusila mnie choroba nowotworowa do powrotu. W 2007roku mialem wypadek na budowie przeszlem operacje kregoslupa,obecnie toczy sie sprawa cywilna o odzkodowanie,ktora prowadzi adwokat z brooklynu. Bylem tam przesluchiwany przez 8godz,przez strone oskarzona,Work kompesejszyn pokrywal leczenie,teraz strona skarzona(adwokat)chce jeszcze raz mnie przesluchac i postawic na ponowne badania lekarskie.W 2010roku ponownie stanolem po wize,ktora otrzymalem w Warszawie.We wniosku DS-160 napisalem nieprawde z moim pobytem w USA. Otrzymalem wize,konsul nawet o nic mnie nie pytal,moze na to mialo wplyw ta katastrofa samolotu 10kwietnia,a ja po wize bylem 12kwietnia.Po udaniu sie na lotnisko okecie urzednik emigracyjny wywolal mnie przez megafon i odradzono mi,abym zrezygnowal z dalszej podrozy do USA,oczywiscie posluchalem.Po kilku tygodniach udalem sie do ambasady,gdzie anulowano mi wize i wreczono dokument o dozywotnim zakazie wjazdu do USA. Najgorsze jest to, ze nie moge tam stanac na rozprawie i dokonczyc ja do konca. Chce rowniez nadmienic,ze mam brata rodzonego,ktory zmarl w USA w 1989 i jest tam pochowany na co mam dokument. Ubolewam nad tym ze tak postapilem i mam nawet przekreslone odwiedziny grobu brata. Panie meceniasie bardzo prosze przeczytac moj wniosek do pana i poradzic mi czy wogole mam jakie kolwiek szanse na przebaczeniemi tego zakazu wjazdu do USA. Dziekuje z gory za odpowiedz,pozdrawiam

 
« | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com