Nick:
Treść:


:

12.14.2011

Moja mama dostaje ssn benefits po moim tacie ktory zmarl kilka lat temu. Tata byl obywatelem USA i otrzymywal ssn benefits za zycia. Moja mama jest tylk rezydentem. Przebywa w Polsce wiecej niz tutaj. Przyjezdza tu co roku. Jej karta sie knonczy za rok. Czy jak nie przedluzy zielonej karty czy straci ssn benefits.

Asia:

12.14.2011

Panie Mecenasie, mam pytanie na temat ssn benefits. Moj tata zmarl kilka lat temu. Byl obywatelem i wyrobil sobie ssn retirement ktory pozniej otrzymywal. Moja mama dostala ssn retirement po smierci taty. Ona ma tylko zielona karte. Przebywa wiecej w Polsce ze wzgledu na zdrowie. Przyjezdza tu tylko raz na rok. Jej karta wazna jest jeszcze rok. Czy jak ja nie przedluzy to straci ssn retirement benefits? Mojej mamie nie zalezy juz zeby to przyjechac ale nie chce stracic ssn retirement co otrzymuje. Dziekuje bardzo

DL:

12.14.2011

Zwracam sie z pytaniem. Jestem naturalizowanym obywatelem. Moja córka przebywa w Polsce (13 lat). Żona nie posiada obywatelstwa us. Jak wyglada sprawa uzyskania obywatelstwa dla córki. Czy mozna to np. zrobic w Polsce w Ambasadzie USA? Dziękuje z góry za udzielenie informacji

katarzyna 24:

12.13.2011

Panie Mecenasie, mam pytanie na ktore szukam odpowiedzi! Jestem posiadaczem zielonej karty. Wyszlam za maz za obywatela Grecji ktory przyjechal na wizie turystycznej. Jestesmy ze soba 3 lat i chcielismy sie pobrac i nie wiedzielismy gdzie lepiej w grecji czy w usa! I zostalo nam doradzone ze lepiej w Stanach i ze bedzie mogl tutaj przebywac razem ze mna w momencie gdy bedziemy sie starac o jego zielona karte. Wiec tak zrobilismy. Pobralismy sie w Stanach i gdy poszlismy do Urzedu Imigracyjnego zostalo nam powiedziane ze moge go sponsorowac ale on nie moze przebywac na terenie Stanow Zjednoczonych! Za 2 lata bede sie stara o obywatelstwo. Czy to cos zieni? Czy moze on tu przebywac razem ze mna? Bardzo prosze o porade bo nie wiemy co mamy robic!!! Dziekuje

:

12.12.2011

Panie Mecenasie mam pytanie jak dlugo sie czeka na uzyskanie zielonej karty dla dziecka urodzonego w Polsce , kiedy rodzice maja zielone karty juz 8 lat i nie przegywali w Polsce dluzej niz rok ? oraz czy po zlozeniu wnioskow trzeba czekac na terenie USA czy mozna czekac w Polsce .

basia:

12.11.2011

Panie Mecenasie jestem w USA od pazdziernika 2002 przyjechalam tutaj wraz z mezemn i corka. W 2003 urodzil nam sie syn,ktory jest obywatelem.Ze wzgledu na ciaze przesiedzielismy nasze wizy turystyczne i postanowilismy zostac ,tymbardziej ze moi rodzice ktorzy sa obywatelami zlozyli dla nas papiery o sponsorowanie rodzinne w kwietniu 2002.Bylismy prawie pewni ze potrwa to najwyzej 2 lata i mozemy odebrac nasze papiery w Stanach. Kiedy zorientowalismy sie ze nie jest to takie proste ,bylo juz za pozno na powrot do kraju bez kary na ponowny przyjazd do Stanow.POniewaz wszyscy trabili o amnesti, zylismy z roku na rok nadzieja ze cos sie zmieni w naszej sprawie.W przyszlym roku uplynie 10 lat od naszego przyjazdu,wciaz czekamy na decyzje w sprawie sponsorowania.Moje pytanie , czy jest jakakolwiek szansa na otrzymanie papierow w Stanach czy to przez sponsorowanie rodzinne czy w jakis inny sposob,jezeli prawo imigracyjne pozostanie bez zmian?Slyszalam cos o wybaczeniu przesiedzenia wizy ,po 10 letnim pobycie tutaj.Czy to ze nasz syn jest obywatelem cos w tej sytuacji zmienia?Takze mam pytanie odnosnie naszej corki ,ktora w tej chwili ma 15 lat. Czy gdyby moi rodzice(jej dziatkowie) ja adoptowali cora otrzymalaby obywatelstwo?Niestety mieszkamy daleko od NJ,ale jezeli istnieje szansa na zaltwienie naszej sprawy jestesmy gotowi na przyjazd .

Toldi:

12.10.2011

Panie Mecenasie. Czy anulowanie wizy (klamstwo we wniosku wizowym) wiaze sie z dozywotnim zakazem wjazdu do USA (jak to sprawdzic). Jesli TAK to czy sponsorowanie rodzinne (siostra - brat) na ta osobe moze zakonczyc sie pomyslnie przynajmniej dla jego dzieci i zony, (ktore beda odpowiednio w wieku 20,18 i 16 lat zgodnie z kolejka wizowa). Czy aby jego rodzina otrzymala wizy emigracyjne on musi najpierw uzyskac przebaczenie dozywotniego wjazdu do USA. Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Tomasz.

Justyna:

12.08.2011

Panie mecenasie mam pytanie... Jestem w Nowym Jorku na wizie turystycznej, ktora wygasa za miesiac. Czy bedac teraz w USA moge ubiegac sie o wize narzeczenska; jesli tak czy musze wrocic do Polski, czy moge wszystko zalatwic tutaj i ile to potrwa? Dodam, ze moj chlopak ma obywatelstwo amerykanskie. Dziekuje serdecznie i pozdrawiam

ESKEL:

12.05.2011

Panie mecenasie, zechcialby pan rozwinac bardziej szczegolowo sentencje "udowodnić tzw. extreme hardship" Ma to jak rozumiem zastosowanie w wielu przypadkach w zwiazku z tym jakie "procentowo" (jesli pan wie) sa szanse na owo "przebaczenie". Z pewnoscia zalezy to od "papierow" ale jak sie domyslam czynnik ludzki(konsul, nastawienie do tego typu spraw) ma takze znaczacy wplyw.... Dziekuje

adrian:

12.04.2011

Szanowny Panie Mecenasie,3 lata temu przebywalem w USA nielegalnie przez 10 mies po czym wrócilem do kraju.Ponieważ okres karencji minął chciałbym wrócic tam z powrotem i poczekac na sponsoring ze strony siostry obywatelki(ale to dopiero za 10 lat,gdyż dopiero uzyskała obywatelstwo).Czy bedę musiał wrócic do kraju aby otrzymac papiery gdy już ten okres minie,czy też mogę o nie starac sie tam na miejscu.Ponadto 3 lata temu nie zapłacilem mandatu drogowego w wysokości 150$(otrzymałem go dopiero po wyjeździe do Polski,siostrze nie kazalem płacic,sądząc,że tam juz nie wrócę((-czy z tego tytułu moge teraz ponieśc jakieś konsekwencje?z góry dziękuję za odpowiedź,pozdrawiam

 
« | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com