Nick:
Treść:


Edyta:

04.23.2012

Witam serdecznie, Jestem au pair w Bostonie, przedluzylam moj pobyt o drugi rok i bardzo chcialabym tutaj studiowac. Mam zamiar ubiegac sie o wize studencka i przetransferowac kredyty z polskiej uczelni. Slyszalam,ze latwiej jest to zrobic na miejscu nie wracajac do kraju. Czy isnieje jakas mozliwosc dostania tej wizy w Polsce po 2 letnim pobycie w USA na wizie J1? Sprawa troche mi sie pokomplikowala poniewaz mam tu chlopaka i bardzo sie boje wrocic do kraju bo moge tej wizy nie otrzymac,ale z drugiej strony nie moge zyc z mysla,ze nie zobacze przez dlugi czas mojej rodziny. Myslelismy tez o tym zeby sie pobrac, ale ta opcje biore pod uwage jako ostatnia poniewaz chcialabym podjac ta decyzje dopiero po ukonczeniu studiow jedkan jesli to jedyna rzecz jaka moge zrobic zaczne myslec o tym wczesniej. Moglabym sie dowiedziec jak wyglada zmiana wizy J1 na wize K1? Czy te musze sie ubiegac o jeszcze inna wize? Bardzo przepraszam za zabranie Pana cennego czasu, ale bardzo prosze o odpowiedz. Nie mam tutaj komu sie poradzic. Z gory dziekuje.

Daniel:

04.20.2012

Panie Mecenasie! Po utracie ważności mojej wizy J-1, przebywałem nielegalnie w stanach jeszcze 4 miesiące, ale po tym czasie wyjechałem sam, nie deportowano mnie, czy mam szanse otrzymać zielona kartę jeśli ja wylosuje w loterii. Dodam ze sytuacja ta miała miejsce 6 lat temu. Dziękuje.

marcin chicago:

04.20.2012

WITAM PANA. Mam pytanie jestesmy z zona w stanach okolo 12 lat ,mamy urodzone 2 dzieci ktore sa obywatelami ,placimy sumiennie podatki nie mamy problemow kryminalnych czy jest jakas szansa lub sposob dla nas zalegalizowania pobytu tutaj. Dziekuje z gory

witcher244:

04.19.2012

Panie Mecenasie. Czy po przesiedzeniu wizy J-1 o 4 miesiące, 6 late temu mam nadal szanse otrzymania z Green Card jeśli ja wylosuje? Wiem ze zgodnie z prawem podlegałem zakazowi wjazdu na 3 lata. Cy w takim razie będę traktowany jak inne osoby w loterii Green Card? Dziekuje

Anna:

04.19.2012

Szanowny Panie Mecenasie,moje pytanie wyglada nastepujaco:Czy jezeli moj wniosek o przedluzenie wizy turystycznej jest rozpatrywany(zostal wyslany na 2 tygodnie przed koncem mojej poprzedniej promesy wizowej)to jesli wylosuje GC 1 Maja,bede miala mozliwosc jej uzyskania?Bardzo serdecznie prosze o odpowiedz.

Agnieszka:

04.18.2012

Panie Mecenasie, jestem na etapie ukończenia studiów (filologia angielska, MA) i chciałabym wyjechać do Stanów. Na początek chciałabym wyjechać na wizie turystycznej w celach czysto rekreacyjnych. Czy pomimo statusu wizy (turystyczna), mogę na terenie Stanów Zjednoczonych szukać pracy i chodzić na tzw. job interviews? Jeśli jakimś cudem uda mi się dostać legalną pracę (marzenie ściętej głowy?! - dokładnie chodzi mi o pracę w wydawnictwie, najprawdopodobniej bezpłatny staż), czy powinnam informować pracodawcę o moim statusie wizy i prosić go/ją o ewentualna pomoc przy zmianie statusu wizy na pracowniczą? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

krzz:

04.18.2012

Szanowny Panie Mecenasie.Bardzo proszę o poradę. W czerwcu 2006 wyleciałem na W&T, powrót miałem mieć w listopadzie. Na dwa m-ce przed wygaśnięciem J1 zwróciłem się do prawnika o pomoc w przedłużeniu pobytu w USA. Prawnik ten wysłał aplikację I-539, dostałem pismo z USCIS w październiku, że rozpatrują moją sprawę po czym w listopadzie dostałem kolejne pismo, iż powinienem opuścić USA w momencie kiedy kończy się mój program. W USA zostałem do października 2007 pracowałem cały czas na swój SSN, rozliczałem się z podatków. Oczywiście wysłałem zgłoszenie w DV 2013. Teraz moje pytanie brzmi, czy jest szansa po takim występku na otrzymanie GC?(oczywiście jeśli zostanę wylosowany).Byłem nielegalnie 11 m-cy. Z góry dziękuję za odpowiedź.

buszmenka:

04.17.2012

Witam Odpisal Pan loli: "lub członkowie najbliższej rodziny obywatela USA, mogą zakończyć swoje sponsorowania na terytorium Stanów Zjednoczonych." Jestem nielegalnie w USA 6 lat, synek (4 lata) urodzony na terytorium USA, matka(73 lata)-obywatel jest moim sponsorem (wlasnie jest moj termin). Czy po odpowiedzi przytoczonej powyzej moge miec cien nadzei, ze moje sponsorowanie zakonczy sie sukcesem na terytorium Stanow Zjednoczonych?

sabcia18:

04.16.2012

Witam serdecznie, zwracam się do Pana z prośbą o pomoc w odpowiedzi na pytanie. Zarejestrowałam się do udziału w loterii wizowej na 2013 rok. Nurtuje mnie jednak pytanie, bowiem mój mąż będąc w USA (wtedy jeszcze nie byliśmy małżeństwem) przekroczył wizę turystyczną i ma 10-cio letni zakaz wjazdu na teren USA. Gdyby zdarzyło się tak, że wylosuję zieloną kartę, i ją otrzymam to mój mąż może mieć problem z wjazdem do Stanów? Wypełniając wniosek do loterii zaznaczyłam męża, aby też mógł dostać papiery. Bardzo proszę o pomoc w powyższej kwestii, ponieważ teraz zastanawiam się na sensem udziału w loterii, gdyż na wstępie mój mąż może być "przegrany". Z góry serdecznie dziękuje.

herbert alt:

04.16.2012

Szanowny Panie Mecenasie.Petycje wg.moich informacji mialem zlozona przez ojca obywatela amerykanskiego w listopadzie 2001.Byla to petycja na sponsorowanie rodzinne czyli dla mnie mojej zony i dwoje dzieci.Wg biuletynu rozpatruja juz 2002r.Co moglo sie stac?czy jest mozliwe skakanie dat.Z gory dziekuje za info.

 
« | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2015 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com