Nick:
Treść:


dorota:

04.02.2012

Panie Mecenasie,mam 37lat,czy mogę mimo takiego wieku starac się o prywatne studia w USA,co jest moim marzeniem od lat?Jeżeli tak,jakie kroki muszę podjąc,by tam wyjechac?Interesują mnie kierunki medyczne.Gdzie najlepiej starac się o studia,by móc tam legalnie przebywac?czy musze tu wykazac np.środki,pozwalajace mi na ukonczenie studiów(które oczywiście posiadam)?Dziękuję i pozdrawiam

Tomasz:

04.02.2012

Witam Po 10 latach nielegalnego pobytu w USA - Chicago -- rozliczone podatki, żadnych oszustw czy przestępstw, 3 mandaty za przekroczenie prędkości, wróciłem do Polski z rodziną, dzieci urodzone USA, moi teściowie mieszkający w Polsce również obywatele USA, po prawie roku mieszkania w Polsce zdecydowaliśmy się z żoną że chcemy wrócić do USA ale już legalnie, wiem że mamy karę 10 lat zakazu wjazdu do USA, teraz pytanie jak najszybciej możemy wrócić do USA, czy najszybszą droga jest sponsorowanie przez teściów, czy może przez pracę -- mój ex pracodawca w każdej chwili jest gotowy pomóc mi w załatwieniu wszelkich formalności, a może jest jakaś inna droga? i czy ewentualnie może Pan prowadzić moją sprawę? bardzo proszę o poradę

kasia IL:

04.01.2012

Szanowny Panie mecenasie mam pytanie ja i moj narzeczony jestesmy od 11lat w stanach na wygaslych wizach i jego mama chce na sponsorowac wiem ze musimy wziasc slub ale czy na dzisiejszy dzien jest sponsorstwo?jesli tak czy mozemy zostac w usa i jak dlugo to trwa?

basienka:

04.01.2012

Witam Panie Mecenasie,chciałabym się dowiedzieć co zrobić w moim przypadku.Do USA wjechałam na wizie turystycznej ,którą przesiedziałam 6 lat.Przez ten czas byłam w związku z obywatelem amerykańskim i nadal jestem .Ale musiałam wrócić do Polski .Mój narzeczony chce ubiegać się o wizę narzeczeńską,a drugim wyjsciem jest małżeństwo.Moje pytanie brzmi czy wogóle jest sens w tym przypadku starać się o WN ,i jak rozwiązać ten problem.Z góry dziękuję za odpowiedz.

Marcin:

03.30.2012

Witam Mam pytanie a raczej pewne wątpliwości ktore chcialbym w jakis sposob rozwiac. W 2010 roku przebywajac na wizie turystycznej(okres mojego pobytu 8 miesiecy) zlozylem petycje o przedluzenie pobytu. Wniosek zlozylem w lipcu a odmowe przedluzenia dostaem we wrzesniu po okresie wyznaczonego terminu do powrotu. Wrocilem do kraju 30listopada tego samego roku. Posiadam aktualnie jeszcze wazna wize i chcialbym wyjechac na miesiac do rodziny. Czy moja wiza jest jeszcze wazna?? czy mam zakaz wjazdu?? Czy stała praca w administracji rzadowej moze ulatwic mi ewentualny wjazd do USA?

Monika:

03.30.2012

Witam panie Mecenasie. Moglby pan mi wytlumaczyc pewna kwestie , a mianowicie:moj znajomy przyszedl przez meksyk zostal zatrzymany na granicy, ale nadal przebywa w USA. Minelo juz 10 lat od tego wydarzenia, placi podatki i ludzi sie nadzieja ze po 10 latach nie otrzymal nakazu deportacji i w razie zatrzymania go przez sluzby imigracyjne bedzie staral sie o tzw zasiedzenie. Czy on ma jakies szanse na pozytywne rozpatrzenie swojej sprawy nadmienie ze ma 2dzieci obywateli i zone (nielegalnie). Prosze o krotka odpowiedz za co bardzo dziekuje.

Maria:

03.28.2012

Panie Mecenasie, chciałabym się dowiedzieć czy moja córka będąca stałym rezydentem USA może mnie sponsorować. Zięć ma obywatelstwo amerykańskie.

kris-is-ok:

03.28.2012

Witam, prosze o odpowiedz w nastepujacej kwestii - otoz bylem w USA w 2000 roku. Nie przesiedzialem pobytu. Wrocilem do Polski w wymaganym czasie (przed uplywem pol roku), ale w tym czasie pracowalem nielegalnie na moim ssn (wtedy dalo sie jeszcze wyrobic). Rozliczylem sie za ten okres z podatku. Od tego czasu do 2012r. nie bylem w USA. Natomiast wyslalem aplikacje na dv lottery 2013. Czy w zwiazku tym ze zlamalem prawo ale mialo to miejsce 12 lat temu mam szanse w razie wylosowania na otrzymanie gc, i co ewentualnie przedstawic podczas interview aby sobie nie zaszkodzic?? Z gory dziekuje za odpowiedz

alexia:

03.27.2012

WITAM PANIE MECENASIE OTOZ MAM TAKIE PYTANIA...JESTEM CIEKAWA TEJ SYTUACJI JAK TO MOZLIWE...MOJA CIOCIA MA SWOJA MAME W USA WIEM ZE MA NAPEWNO ZIELONA KARTE O OBYWATELSTWIE NIC NIE WIEM ORAZ RODZENSTWO MAJACE POBYT STALY...I OTOZE MOJA CIOCIA WYJECHAL Z POLSKI Z CALA SWOJA RODZINA ROK TEMU DZIECI MAJA 25 23 19 LAT CZY JEJ DZIECI W WIEKU 25 23 LATA UZYSKALI CHOCBY I NAWET PO BABCI CZY WUJKACH ZIELONE KARTY????CZY TO JEST MOZLIWE BO PRAWDOPODOBNIE DO 21 MOZNA DOSTAC Z RODZINA???

Jerzy,NY,March 27:

03.27.2012

Sz.P.Mecenasie, Przebywam w USA ponad 20 lat.Wjechalem legalnie na wizie turystycznej z prawem pobytu na 6 miesiecy a pozostalem tu do dzis.Corka(Obywatelka USA) postanowila mnie sponsorowac.Czy bede musial opuscic teren USA w oczekiwaniu na Green Card?

 
« | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com