Nick:
Treść:


vesemir:

01.27.2012

ZA PANEM"Słyszałem jednak, że wbrew oficjalnym zapowiedziom, rozpatrywanie wniosków będzie się odbywać łagodniej, niż dzieje się to w Wiedniu czy Ciudad Juarez, gdzie, jak to pan słusznie ujął, diabelnie trudno jest je uzyskać"-czylu jedli ogarniam porpawnia, majac zaignorowany nakaz Vol.DEP. zdecyduje sie poprzez malzenstwo z obywatelka wystapic o wavier, moj wniosek nie trafi do Austrii jak to mialo miejsce do tej pory a bedzie rozpatrwyany w USA (tym samym heheh- hipotetycznie moje szanse wzrastaja czy tez jest to czarowanie rzeczywistosci ....) dziekuje

MARIA:

01.27.2012

Szanowny Panie Mecenasie! Czy mozna wraz z forma 1-130 i 1- 485 wyslac badania lekarskie.Chodzi o Adjustment of Status bedac w USA.Czy kazdy ma interview w urzedzie immigracyjnym?Ile czasu czeka sie na GC jesli corka obywatel stara sie o matke na wizie b1/b2 .Chodzi o to aby nie tracic czasu .Bardzo dziekuje za pomoc,pozdrawiam Maria

Ion:

01.27.2012

Panie mecenasie, otrzymalam dzisja maila z Immigration Monitor Visa Pro brzmiacy nastepujaco (fragment): "As another year begins, prospective employers and employees begin their eager wait for the H-1B filing period to begin...Therefore we urge employers and employees to prepare and file most or all of their petitions as early as possible until April 1 2012 to ensure that their petitions have the greatest chance to be included in the quota" czy to oznacza ze mozliwosc sponsorowania przez pracodawce "wraca na salony"? osoba ktora mialaby byc sponsorowana musi miec legalny status? musi posiadac wyzsze wyksztalcenie? prosze o jakiekolwiek informacje na ten temat

Ala:

01.26.2012

Szanowny Panie Mecenasie. Mamy 10 letni zakaz wjazdu do USA. W Polsce jesteśmy już 5 lat.Mąż w stanach był sponsorowany przez zakład pracy,pierwszy etap (dokumenty były złożone do departamentu pracy, paragraf 245(i) nie podlegał( firma zbankrutowała). Mamy dwoje dzieci urodzonych w USA,w pażdzierniku wysłaliśmy zgłoszenie do udziału w loterii wizowej 2013. Moje pytanie jest następujące: czy możemy złożyć wniosek o waiver już teraz "tak na zapas", gdyby poszczęściło się nam w loterii?, czy jest taka możliwość? Serdecznie dziękuje za odpowiedź.

agnes:

01.25.2012

Szanowny Panie Mecenasie . Wjechalam do USA na wizie J-1 , po wygasnieciu tej wizy zostalam jednak w stanach jako nielegalny emigrant . Czy to prawa, ze gdybym wyjechala teraz ze stanow to nie dostane zakazu wjazdu do USA na 10 lat ??? Z gory dziekuje za odpowiec , Agnieszka

Anita:

01.25.2012

Szanowny Panie, mam możliwosc wyrobienia sobie zielonej karty ponieważ mój tata ponad 10 lat temu złożyl na mnie papiery. Taka informacje dostalam listownie, ze wlasnie rozpatrywana jest moja sprawa i zapytali czy jestem zainteresowana. Rok temu odp, ze tak, ale jeszcze zadnej faktury od nich nie placilam. Poprzednio miałam wize 10 letnia, ktora skonczyla sie w czerwcu 2011 roku i nie moglam starac sie o kolejna póki jestem zarejestrowana jako aplikant na zielona karte i odp, ze jestem zainteresowana zielona karta. Powiedziano mi, zeby otrzymac wize turystyczna, musze zreygnowac z ubiegania sie o zielona karte. Ja nie wiem czy chce na stale mieszkac w USA. Jesli zdecydowalabym sie na zielona karte to jak dlugo musialabym pozostawac na terenie USA by tej karty nie utracic? Ijesli nawet by mi ona przepadla bo doszlabym do wniosku po jakis czasie, ze jest mi nie potrzebna, to czy dostane wize turystyczna? Z góry dziękuje za pomoc.

Lucy:

01.24.2012

Szanowny Panie Mecenasie, mieszkam w Polsce, mam 41 lat, nie mam nikogo w USA, jestem stanu wolnego, bez dzietna, nie karana, i wielkie marzenie, pragnienie aby wyjechać do USA najlepiej do Nowego Jorku i zamieszkać na stałe, znaleźć pracę i żyć zgodnie z moim życiowym pragnieniem. Czy takie spełnienie marzeń jest możliwe?jeśli tak to od czego zacząć,do kogo się udać i co złożyć i jak długo trwa taka "przeprawa" papierkowa? Proszę o odpowiedź, pozostaję z szacunkiem do Pana i tego co Pan robi dla wszystkich "zakłopotanych" - LucynaS.

Zdzislaw:

01.24.2012

Witam. Jestem w stanach od13 lat nielegalnie. Legalne SS mam od poczatku swojego pobytu jak rowniez rozliczam sie tez od poczatku.Moja przyszla zona z ktora mam dwojke dzieci, moze starac sie o naturalizacje w sierpniu br. Moje pytanie:czy pomimo wypracowanych przeze mnie 40 kwartalow, przyszla zona musi zarabiac wymagane $29000, i czy po otrzymaniu przeze mnie stalego pobytu jest w jakikolwiek sposob za mnie odpowiedzialna? Dziekuje i pozdrawiam.

dorota:

01.23.2012

Witam Pana Mecenasa. Bardzo Pana prosze o rade. W 2004 roku wyjechalam do USA na wizie J1. Wrocilam dopiero w 2008 r. Na poczatku 2010 staralam sie o wize turystyczna ale mi odmowiono. Pan konsul powiedzial ze na razie sie nie kwalifikuje. W kwestionariuszu zaznaczylam ze bylam nielagalnie i w konsulacie kazano mi dopisac ile lat bylam nielagalnie wiec dopisalam ze 4 lata. O wize staralam sie z moim wowczas pol rocznym synkiem. On oczywiscie tez nie otrzymal wizy. Za pol roku jego ojciec, rezydent USA, staral sie o wize dla niego ale rowniez nie otrzymal. W tym roku znow chcialabym ubiegac sie o wize turystyczna zeby odwiedzic znajomych w USA. Planuje zlozyc wniosek sama bez syna zeby zaoszczedzic niepotrzebnych kosztow gdyby mi znowu konsul odmowil. Moje pytanie jest: 1)Czy w przypadku gdybym otrzymala wize moge dopisac mojego 3 letniego syna czy wtedy musze skladac osobna petycje na niego i ponownie jechac do konsulatu?2)Czy fakt ze moj syn ma ojca stalego rezydenta moze mu/nam "przeszkadzac" w dostaniu wizy turystycznej a pozniej w przekroczeniu granicy?3)Czy we wniosku wizowym powinnam zaznaczac w polu z pytaniem czy kiedykolwiek bylam w USA nielegalnie- TAK?Bo nie chcialabym dostac dozywotniego zakazu wjazdu do stanow poprzez skladanie falszywych danych lub miec jakiekolwiek problemy w razie sponsorowania na zielona karte. Wiem, ze troche zasypalam Pana pytaniami ale bede bardzo Panu wdzieczna za kazda odpowiedz. Dziekuje...

Małgorzata:

01.23.2012

Szanowny Panie Mecenasie. Chciałam uzyskać od Pana porady za którą z góry dziękuję. Mój syn ma 18 lat i wjechał do USA wczoraj, dostał wizę na 2 m-ce, jak możemy zmienić, przedłużyć wizę aby mógł być przynajmniej do wakacji, ponieważ chciałby pójść do szkoły. Czy jest taka możliwość i jakaś szansa.

 
« | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com