Nick:
Treść:


Ola:

04.29.2012

OLA: z dnia 03.26.2012. Panie Mecenasie. Odpowiadam :Wize miałyślmy tylko na 3 mce ( z lotniska) ale przegapiłam to...sądziałam iż mam mamy na 6 mc-y. Moja wina. Zostałyśmy az do świąt bożego narodzenia , przesiadując wize o ponad m-c. Nie pracowałam w tym czasie , tylko zwiedziałyśmy i gościłyśmy u rodziny( potrzebowałam odstresowac sie od Polski). Córkę zapisałam na te 3 mc do szkoły ( ale wiem że tego nie moge powiedzieć). Jak wiec wygląda teraz szansa dla nas ( nowe dziecko + partner) na wizy turystyczne?? Czy ew można przesiedzenie warunkować kłopotami ze zdrowiem??

Ania:

04.29.2012

Witam, planuję wyjazd do Stanów na praktykę w biurze architektonicznym zaraz po studiach, mam już kupiony bilet na 19 września. Czy mogłabym wyrobić najpierw wizę turystyczna i na miejscu szukać pracy. Czy zmiana wizy z turystycznej na pracowniczą już na miejscu jest problematyczna? Pozdrawiam

baska:

04.28.2012

Przyjechalam do Stanow z cala rodzina(maz i corka) w pazdzierniku 2002 na wizie turystycznej i zostalismy tu do teraz. Moi rodzice obywatele rozpoczeli sponsorowanie nas w kwietniu 2002. Termin rozpatrywania naszej petycji sie zbliza. Czy istnieje jakas szanse zalatwienie naszej sprawy bez wyjazdu do Polski i jesli tak co robic? Czy pan zajolby sie nasza sprawa?

Dag:

04.28.2012

Witam Pana.Mam pytanie odnosnie Green Card.

Anna:

04.28.2012

Witam.10 miesiecy temu staralam sie o wize aby odwiedzic Stany i mojego chlopaka.Mieszkam w Angli,mam wlasny biznes,mieszkam sama,jestem stala rezydentka(ponad 5 lat),nie mowilam ze do niego jade,tylko jade w celach turystycznych.Podrozuje 4 razy do roku w rozne zakatki swiata.Mimo to odmowiono mi wizy.Wiec zlozylam na Green Card.Ale ja nie chce tam mieszkac,bo moj chlopak(obywatel)ma zamiar do mnie do Angli sie przeprowadzic.cZY JAK BYM WYLOSOWALA ,to uwaza Pan ze to moze miec jakies znaczenie na otrzymanie wizy turystycznej?Poprostu chce sie znow starac o turystyczna,wiec chyba taka informacja ze zostalam wyslosowana powinna byc na plusie,bo to dowodzi ze nie pojade i nie zostane aby pracowac na czarno skoro moge jechac legalnie?Dziekuje i pozdrawiam.

maria:

04.28.2012

Witam Panie Mecenasie mam taka sprawe iz przyjechalam tutaj w sierpniu 2011 roku do stanow na wizie turystycznej pobyt tutaj mialam do 8 lutego 2012roku lecz w styczniu 2012 roku wzielam slub z obywatelem jestem w trakcie zalatwiania GC bylam juz na odciski palcow teraz w kwietniu jak dlugo musze czekac na pozwolenie o prace i securite a nastepnie kiedy wydadza mi zielona karte nie bylam karana ja ani moj maz. moj maz przed moim przylotem tutaj byl w polsce na 1,5 roku. prosze o odpowiedz . z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam

Jarek:

04.26.2012

Szanowny Panie Mecenasie. Mam bardzo krótkie pytanie. Moja Mama posiada obywatelstwo amerykańskie, ale obecnie przebywa w Polsce. Ja mam 42 lata i jestem rozwiedziony, ale wychowuję Syna (18). Czy moja Mama może złożyć na nas dwóch petycję będąc w Polsce(sponsorować), do jakiej grupy się zaliczam (nieżonaty czy żonaty po rozwodzie) i ile trwa taki proces? Dziękuję serdecznie.

:

04.26.2012

Panie Mecenasie moja siostra bedzie zdawac obywatelstwo w mastepnym mieiacu. Czy urzednik moze zapytac ja o rodzenstwo, gdzie mieszka obecnie. Podkresle ze jestem w usa nielegalnie. Zaznaczam tez, ze siostra otrymala gc wraz z rodzicmi przez prace, ja juz mialam ukonczone 21 lat, czy imiggration wogole posiada jakies informacje skoro rodzice nigdy nie umiescili moich danych w swojej aplikacji? Czy moj pobyt w usa w jakims stopniu moze zagrazac siostrze. Dziekuje za porade Zuza

Damian:

04.25.2012

Szanowny Panie Mecenasie.Wraz z żoną dostaliśmy promesę wizy na 10 lat ( żona była już w stanach na wizie turystycznej i wróciła po dwóch miesiącach nie przekraczając terminu- ja nie byłem w stanach ponieważ dwukrotnie poprzednio dostawałem odmowę w konsulacie).Nie było by żadnego problemu gdyby nie to że mój tata jest w stanach od 8 lat nielegalnie bo przesiedział wizę.W w podaniu wizowym napisaliśmy prawdę że jest w stanach ale nie wiemy jaki ma status obecnie.Moje pytanie brzmi czy w związku z sytuacją taty mogę mieć problemy na lotnisku w stanach z urzędnikiem imigracyjnym? Z góry dziękuję za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam

Jacek:

04.25.2012

Dzien dobry Panie Mecenasie, Mam pytanie, jaka jest sznsa na uzyskanie "zelaznego listu" w momencie jak sie jest nielegalnie? Moj rodzic (amerykanski obywatel) zlozyl wniosek o sponsorowanie mnie i mojej zony. Czy jest szansa na zalegalizowanie pobytu dla czlowieka w sytuacji jakej jestem? Dziekuje i pozdrawiam

 
« | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2015 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com