Nick:
Treść:


Rob:

10.22.2012

Panie Mecenasie, ozenilem sie z obywatelka w styczniu tego roku i od lipca jestem posiadaczem GC (wczesniej zylem tu 10 lat bez legalnego statusu). Niestety nie uklada nam sie z zona i ona cos przebakuje o rozwodzie. Zapewnia mnie jednak ze nie bedzie robila mi zadnych problemow z GC i nawet wine rozwodu wezmie na siebie. Pytanie: czy w tym przypadku moge wziac rozwod w przyszle lato? (rok po warunkowej GC). Czy musze absolutnie przeczekac z zona do lipca 2014? Dziekuje za odpowiedz i smacznego indyka zycze.

Ola:

10.22.2012

Co powinny zawierac listy wspierajace forme I-360. Czy moga to byc dokumenty wspierajace od znajomych i przyjaciol? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Nina:

10.22.2012

dzien dobry mam pytanie ,bylam w usa najpierw na vizie J1 a pozniej zmienilam na studencka F1.Studiow nie skonczylam i zostalam nielegalnie 8 lat. Wrocilam do Polski (w Polsce jestem 2 lata) dobrowolnie bez zadnej deportacji i nie posiadam zadnej przeszlosci kryminalnej w usa.Czy w przypadku wylosowania zielonej karty otrzymam ja i czy obowiazuje mnie dziesiecioletnia karencja?i jak to jest z ponownym wjazdem do usa czy bede miala jakies problemy z powodu mojego osmioletniego nielegalnego pobytu?Bardzo dziekuje za odpowiedz

Magdalenka:

10.21.2012

Dzien dobry.Mam pytanie,moja mama obywatelka usa chce sponsorowac mnie wraz moim mezem i 2 letnim dzieckiem, dodam ze mieszkamy w Polsce. A chce sie pobrac ze swoim partnerem ktory jest tam nielegalnie.Moje pytanie jet takie czy moze sponsorowac mnie z rodzina i swojego partnera jednoczesnie? Jezeli tak to ile musi miec rocznego zarobku zeby nas sponsorowac a ile musi miec zarobku jezeli sponsorowalaby tylko mnie z mezem i dzieckiem.Nastepne pytanie mam takie,wiem ze jego sponsorowanie bedzie trwalo krotko a mnie i moja rodzine 10-12 lat.Przez ktory i jaki okres czasu sponsorowania musi takie zarobki miec.Chodzi mi oto czy musi te zarobki wykazywac caly ores czasu sponsorowania nas a moze tylko w ktoryms okresie sponsorowania?Dziekuje bardzo za odpowiedz.

olexa:

10.21.2012

Witam. Mam do pana mecenasa pytanie poniewaz przebywalam w usa nielegalnie jakies 4 lata wjechalam i wyjechalam legalnie, nie pobierano mi odciskow palcow teraz minelo 5 lat od powrotu bede sie starala o paszport brytjski i niewiem czy moge wleciec w ruchu bezwizowym do usa i czy celnik bedzie wiedzial ze juz bylam w usa jezeli nie wpisze tego na wczesniejszym wniosku. Z gory dziekuje za odpowiedz.

ania:

10.19.2012

Panie Mecenasie, przyjechalam do USA 13 lat temu na program au-pair, wizie J1. Po roku pozostalam w USA i przesiedzialam wize. Skonczylam studia, pracuje w banku i rozliczam sie z podatkow. Zazem z moim chlopakiem, obywatelem USA mamy zamiar sie pobrac. Wiem ze nie powinnam pracowac, wiec jak urzad imigracyjny na to zareague? Czy bede zmuszona zwonic sie z pracy? Bardzo sie tego obawiam, bo lubie moja prace. Prosze o porade i bardzo dziekuje

teresa.trybula83@yahoo.pl:

10.19.2012

Witam ,mam pytanie moj syn 2 latka polecial do polski obywatel teraz wraca do usa ja jestem nielegalnie on przylatuje z ciocia czy na lotnisku mogo poprosic mnie tel. o przyjazd na lotnisko

Anna:

10.18.2012

Witam Ostatni raz w stanach bylam 22 lata temu. Tak sie zdazylo ze przesiedzialam o pol roku za dlugo. Teraz po 22 latach chce sie starac o wize turystyczna i zastanawiam sie czy ambasada ma jeszcze moje dane i czy powinnam ujawnic ze bylam w USA . Slyszalam , ze jak ktos przesiedzi wize to pozniej jak sie bedzie starac o nastepna to moze zapomniec. Czekam na odpowiedz . Pozdrawiam

Julka:

10.17.2012

Otrzymalam Green Card razem z moim mezem ktory byl sponsorowany przez swojego pracodawce. Maz byl chroniony paragrafem 245i i ja bylam tez chroniona tym paragrafem poniewaz przekroczylam granice nielegalnie. Dwa lata pozniej wzielismy rozwod za porozumieniem stron. W 2014 roku mija 5 lat od otrzymania przezemnie stalego pobytu. Kiedy moge skladac papiery na obywatelstwo? Czy bede miala problemy przez to ze wzielismy rozwod ?

a-na:

10.15.2012

Witam, chciałabym się spytać czy wcześniejsze sponsorowanie o zieloną kartę lub udział w loterii wizowej będzie przedzkodą o staranie o wize turystyczną. Czy sama odmowa wizy przy sponsorowniu to zamknięta sprawa czy trzeba gdzieś pisać o to że ja już nie chcę jechać na stałe do USA.Dziękuję za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com