Nick:
Treść:


Leszek:

04.25.2013

Witam Pana ponownie. Przypomne ,ze bylem deportowany po 17 latach.Zalatwialem sponsorstwo przez pracodawce i w sierpniu 2013 zostalem wydalony.Mieszka tam moja narzeczona obywatelka USA,Prosze mi co powinienem zrobic zeby powrocic do USA w mysl nowych przepisow.Bardzo dziekuje, pozdrawiam serdecznie

D.:

04.25.2013

Panie Mecenasie. Mam pytanie do Pana i od razu dziekuje za odpowiedz. Ile czasu mija (jak dlugo trwaja te wszystkie formalnosci) od momentu pojawienia sie daty w biuletynie wizowym do momentu otrzymania zielonej karty ( sponsorowanie rodzinne F2A). Pozdrawiam.

:

04.25.2013

Czy wydarzenia w Bostonie przekresla projekt reformy imigracyjnej.Prosz o odpowiedz Grazyna

mixi:

04.25.2013

PYTANKO BRZMI; JAKIE KONEKWENCJE DLA REFORMY IMIGRACYJNEM MA WYBUCH W BOSTONIE??CZY WEDLUG PANA I PANA INFORMACJI TO CO SIE STALO W BOSTONIE PRZEKRESLA REFORME IMIGRACYJNA??JESLI TAK TO NA JAK DLUGO?

Bodumila:

04.25.2013

Witam Mecenasie pisze w imieniu siostry,gdyz my z mezem jestesmy szczesliwymi posiadaczami zielonej karty ktora zawdzieczamy panu,-serdecznie dziekujemy.A teraz wroce do sprawy- siostra jest w USA 13 lat (przyleciala na 10-letniej wizie turystycznej) slyszalam ,ze jesli osoba przebywa powyzej 10 lat tutaj i ma dzieci obywateli ktore chodza tutaj do szkoly,moga ubiegac sie o staly pobyt z racji przesiedlenia?Serdecznie dziekuje.

KamilaG:

04.24.2013
Panie Mecenasie, czy moja siostra starając się o wizę turystyczną lub J-1 może mieć jakieś nieprzyjemności z tytułu mojego nielegalnego pobytu na J-1 w latach 2010-2012? Pozdrawiam

Kuba:

04.24.2013
Witam Pana Mecenasa. Dziekuje za panska prace, wyrozumialosc i pomoc. Jestem sponorowany w 3preferencji zawodowej pracodawce. W biezacym miesiacu ukazala sie data priorytetowa tzn 1grudnia2007. Moja data priorytetowa jest identyczna. Czy moge wysylac dokumenty ktore sa na etapie przygotowania czy musze czekac do kolejnego miesiaca kiedy przejdzie ta data? Pozdrawiam z Chicago! Powinien sie Pan tutaj przeprowadzic .

Gabrielle:

04.24.2013
Panie Mecenasie: W lipcu tego roku odbedzie sie moj slub w Polsce. Ja mam obywatelstwo amerykanskie od 2011 roku (NY), moj przyszly maz nigdy nie byl w Stanach. Zaraz po slubie chcialabym go sponsorowac. Czy zaczynajac ta sprawe w polsce, jedyny formulaz ktory mam zlozyc to I-130?? Ile czasu moze trwac taka sprawa?? Slyszalam ze teraz sponsorowanie malzonkow zalatwiane jest szybciej niz kilka lat temu.

Jarek:

04.23.2013

Czy mogę być sponsorowany przez pracę jeśli przebywam w stanach po wygaśnięciu wizy turystycznej?

Jan Polakowski:

04.23.2013

witam pisze do Panstwa z nietypowym pytaniem bo tak naprawde to nie wiem do kogo sie z tym zwrocic. Bylem nielegalnie w stanach przez 7 lat, w miedzyczasie ozenilem sie, nasze dwie corki maja obywatelstwo amerykanskie. Placilem podatki na SSN, zona na IRS number, nie mielismy zadnych spraw w sadzie z wyjatkiem mojego bankructwa. Wyjechalismy dobrowolnie ze Stanow i przyjechalismy do Angli. Los chcial ze zaczalem pracowac w amerykanskiej firmie, ktora po jakims czasie postanowila zamknac fabryke w Angli. Wlasciciel firmy ktory przyjechal specjalnie ze Stanow obwiescic ta "wspaniala" wiadomosc w prywatnej rozmowie ze mna zaproponowal mi sponsoring i wyjazd by pracowac dla tej firmy w Stanach. Moje pytanie brzmi: czy jest to w ogole mozliwe by taki sponsoring doszedl do skutku??? czy jestem zdyskwalifikowany na samym starcie poniewaz bylem w Stanach nielegalnie??? a czy jesli jest to mozliwe to czy moja zona takze ma szanse otrzymac sponsoring przez moja prace??? dziekuje i z powazaniem

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2015 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com