Nick:
Treść:


dorota:

11.28.2012

Witam. Mam pytanie. Jestem sponsorowana przez meza rezydenta. Wrocilam do polski po przesiedzianej wizie J!. Na lotnisku oderwano mi biala kartke. Moje pytanie brzmi : czy oczekujac w polsce na zielona karte potrzebna mi bedzie ta biala kartka. Dodam ze mam w starym paszporcie wbita pieczatke z informacja ze jest to wiza J1 i jest na okres "d/s".Jesli tak to na jakim etapie sponsorowania i gdzie zglosic sie po jej duplikat?Dziekuje i pozdrawiam

bob:

11.27.2012

witam pana mecenasa jestem sponorowany w trzecie kategori pracowniczej moja pd to lipiec 2007 z tego jak sie to posuwa to moze w przyszlym roku sie zalapie ,moja corka jest w polsce jezeli by dostala wize turystyczna i przyjechala tutaj zostajac na stale czy to bedzie mialo jakis wplyw ze jest tutaj i jezeli byla bu tutaj nielegalnie czy ta gc mogla by otrzymac dodam ze jest "dopisana" do mojego sponsorowanie

Monica:

11.27.2012

Witam, po krotce opisze moja sytuacje. Przyjechalam na wizie j1 na program w&t w maju. W lipcu utracilam sponsora (intrax). Otrzymalam maila ze powinnam wrocic do kraju jednak tego nie zrobilam. Wrocilam do kraju pod koniec listopada. Jaka mam szanse na otrzymanie wizy j1 ponownie?

monika:

11.26.2012

MOj chlopak zostal zabrany przez ICE 2 tygodnie temu, ja zostalam sama tez nielegalnie w 7 miesiacu ciazy, z wszystkim na glowie, bez pracy, z domem. Bylam na jego utrzymaniu, ma tutaj tez 6 letniego synka obywatela na ktorego placil alimenty, pracowal, byl tu prawie 10 lat. Gdy ICE go zabralo zrzekl sie wszystkich praw zeby szybko go deportowali, myslal ze nie ma zadnych praw ze jesli nie bedzie szedl na ugote to tylko wszystko bedzie przeciagal i bedzie przebywal w areszcie. Czy jest jakas szansa zeby go jeszcze z tamtad wyciagnac, chociaz na jakis czas zeby pomogl mi i zebysmy mogli chociaz sie spakowac i wrocic do polski? Ja jestem tutaj sama bez rodziny i juz nie wiem co mam robic, nie radze sobie sama z tym wszystkim

Cristinayang:

11.26.2012

Panie mecenasie, wyjechalam do usa na wizie j-1, po dwoch miesiacach utracilam sponsora, jednak nie wrocilam do polski. Przesiedzialam wize ok miesiac czasu. Czy mam szanse na ponowny wyjazd do usa na wizie j-1?

E.:

11.26.2012

Witam serdecznie Panie Mecenasie. Rozmawialam z Panem niedawno odnosnie wyjazdu do stanow na H1B aczkolwiek zapomnialam zapytac o bardzo wazna kwestie: czy na tej wizie mozna podrozowac swobodnie do Polski, na wakacje i wracac bez problemu do Stanow? I czy mozna zrobic prawo jazdy? Bede wdzieczna za udzielenie tej informacji. pozdrawiam

STANLEY:

11.25.2012

Witam Panie Mecenasie. Jestem w Stanach nielegalnie od 7 lat. Przyjechalem na wizie turystycznej. Od samego poczatku place podatki. Czy istnieje jakakolwiek mozliwosc uzyskania Socjal Security? Dodam,ze od dwoch lat posiadam karte unijna.

Joanna:

11.25.2012

Panie Mecenasie, jestem w Stanach nielegalnie od 9 lat. Przylecialam jako Au Pair, visa-1, ale zrezygnowalam z programu po 4 miesiacach. Moja wiza zostala anulowana. Czy jest prawda, ze jesli wroce do Polski nie obowiazuje mnie bariera 10 lat w przypadku ponownego powrotu do Stanow? Moz maz jest posiadaczem green card, wiem ze moze mnie sponsorowac, i taka sprawa trwa ok 3 lat. Czy fakt, ze ja odkad przebywam w Stanach nigdy nie placilam podatkow, bedzie mial jakies znaczenie? Dodam ze jestem studentka i pracuje na "cash". Moj maz dostal green card 14 lat temu, w ciagu tego czasu opuscil USA na 4 lata. W momencie powrotu do Stanow (po 4 latach), mial troche problemow na lotnisku, ale zostal wpuszczony, po czym odnowil swioja green card. Czy jest prawda, ze w jego sytuacji, podanie o citizenship moze skonczyc sie odmowa? Biorac pod uwage fakt, ze opuscil Stany na 4 lata jako green card holder, nie placil w tym czasie podatkow, etc.? Dodam ze jego mama jest obywatelka USA. Bardzo dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam.

Piotr:

11.23.2012

Dzien Dobry. Panie Mecenasie przyjechalem do USA na wizie J1. Wize przesiedzialem juz 5 lat. Majac SSN rozliczam sie z podatkow od kilku lat. Otrzymalem ostatnio oferte sponsorowania od mojego pracodawcy. Czy moge tu w USA rozpoczac proces o wize pracownicza? Mam ukonczone w Polsce studia wyzsze (mgr). Jesli tak, to jak dlugo moze trwac taki proces sponsorowania? Czy moje rozliczenia podatkowe (przepuszczam - dowod mojej pracy tu nielegalnie) nie wplyna negatywnie na sprawe w trakcie ostatecznej rozmowy z konsulem w Warszawie? Dziekuje. Piotr

:

11.23.2012

MARIUSZ. PANIE MECENASIE CZY JAK BY BYLA AMNESTIA DLA NIELEGALNYCH W USA I TYLKO JA BYM DOSTAL PAPIERY TO ZCY MOJA ZONA TEZ JE DOSTANIE ?MAY TYLKO SLUB POLSKI ,KTORY WZIELISMY W KONSULACIE POLSKIM W CHICAGO. DZIEKOJE I CZEKAM NA ODPOWIEDZ.

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com