Nick:
Treść:


marzena:

11.19.2013

Witam, jestem sponsorowana przez męża-obywtela który złożył na mnie I-130 w marcu 2013. Jaki jest obecnie okres oczekiwania na wize imigracyjna w tej kategorii? Czy wiadome jest z jakiego okresu wydawane sa obecne wizy? Z gory dziękuję za odpowiedź.

Barbara:

11.18.2013

Witam. w 2005 roku wraz z rodzina wróciłam z własnej woli do Polski ,po wieloletnim przekroczeniu terminu wizy turystycznej. Obecnie mieszkam w Polsce 8 lat ale chciałabym ponownie wjechać do USA i zamieszkać wraz z rodziną. Zamierzam ubiegać się o sponsorowanie przez pracodawcę. Moje pytanie jest następujące :czy aby zacząć proces sponsorowania musi minąc 10 lat ? czy mogę złożyć wniosek(mój sponsor) trochę wcześniej gdyż wiem ze jest to proces rozłożony w czasie. Z góry dziękuję za odpowiedz.

Chris:

11.18.2013

Witam Panie Mecenasie . Czekam na sprawę deportacyjna. Byłem na rybach i park ranger chciał mi wypisać ticket za używanie za dużego chaczyka a ze nie miałem id zadzwonił on do imigration . Zostałem zatrzymany i po zapłaceniu kalkcji mnie wypuścili . Czy jest jakieś inne wyjście z tej sytuacji czy tylko pozostaje poślubić obywatelkę usa? I jeżeli mam taka sprawę i jeżeli poślubie obywatelkę czy bede sprawdzany przez immigration czy ten ślub nie jest fikcyjny ?

adam78:

11.18.2013

Witam serdecznie Panie Mecenasie co to bedzie zona ma juz swoj termin z biuletynu wizowego chodzi o sponsorowanie pracownicze i140 I kurcze jest tutaj nielegalnie a reforma jak widac jeszcze jest w kropce . prosze mi powiedziec jaka moze byc decyzja urzedu . Czy moze byc ze przysla list a wliscie opuszczenie kraju I czas 90 dni I czy mozna sie odwolywac Dziekuje za odpowiedz

flustrated:

11.17.2013

Panie mecenesie moja sprawa jest taka: mam wize studenca od 7 lat , wyksztalcenie magisterskie z Polski i sponsora ktory chcial by mnie sponsorowac o prace . Tylko sponsor ma pytanie czy on musi wykazywac jakies documenty ze mnie zatrudnia czy mi placi ? zanim ja dostane green card? z gory dziekuje za pomoc

Ola:

11.17.2013

Witam, Od grudnia 2008 roku przebywamy z mężem w Polsce. W latach 2005 - 2008 przebywalismy w stanach nielegalnie na podstawie wizy J1 - nie zostalismy deportowani. Czy jest sens abyśmy się ubiegali o otrzymanie wizy turystyczne w celu odwiedzenia znajomych i rodziny?

Asinska:

11.16.2013

Witam. Panie Mecenasie.... w Polsce skończyłam studia magisterskie z ekonomii, mam staż pracy jako główny księgowy. Czy chcąc pracując na podobnym stanowisku w USA jest możliwość skorzystania z dyplomu uzyskanego w Polsce? Jeśli tak to w jaki sposób? Czy warto mieć ze sobą w USA tłumaczenie tego dokumentu?

BARTEK:

11.16.2013

Witam Pana Mecenasa. Prosze o rade w sprawie badan lekarskich na zielona karte. Mianowicie czy jest to mozliwe abym odmowil szczepien ktore sa wymagane aby orzymac zielona karte. Czy moje negatywne nastawienie do szczepien i przekonania o ich malej skutecznosci moga zaszkodzic czy jest szansa na to abym otrzymal zielona karte. Przeciez nikt ponoc nie moze nikogo zmusic do tego. Prosze o jak najszybsza odpowiedz bo za kilka dni mam badania. Dziekuje bardzo

nulah@o2.pl:

11.16.2013

Magda 16.11.2013 Panie Mecenasie prosze o porade w nastepujacej sprawie. Posiadam zielona karte AA1 z data ważności do czerwca 2014 . Do USA jezdziłam tylko na wakacje (raz w roku na 1 miesiac). Od 2008r. nie bylam już w USA. W Polsce mam wypracowana emeryture i od 2012 r. jestem na emeryturze polskiej i tam przebywam. Moja rodzina natomiast jest w USA i ja teraz chciałaby do niej wyjechac zachwujac status stalego rezydenta. W tej sytuacji mam pytanie, czy na lotnisku w USA Urzad Imigracyjny może mi odmawić wjazdu na teren stanow i nakazac powrot do Polski najblzszym samolotem?, ewentualnie czy może mnie nakłonić do podpisania zrzeczenia sie statusu stalego rezydenta?. Czy w razie odmowy zrzeczenia sie statusu stalego rezydenta moja sprawa zostanie skierowana do Sadu Imigracyjnego. Jeżeli tak , to ile czasu trwa rozpatrzenie takiej sprawy i czy w tym okresie mogę korzystac z upawnien przyslugujacych stalemu rezydentowi, czy one w tym okresie zostaja niejako zawieszone, oraz czy mogę opuścić teren USA przed ostatecznym rozpatrzeniem sprawy przez Sad , czy Urzad Imigracyjny wtenczas zatrzymuje zielona karte?. W jaki sposob moge teraz wiedzac na teren stanow? Dziekuje za odpowiedz

Kevin:

11.15.2013

Panie Mecenasie jestem sponsorkowany przez ojca obywatela od 2009 roku, przyjechalaem tu na wizie turystycznej i zmienilem ja na studenca czy nadal musze utrzymywac status studenta zeby moc tu otrzymac green CARD??? DZIEKUJE

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2016 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com