Nick:
Treść:


Gacek:

09.26.2013

Witam Panie Mecenasie. Wczesniej do Pana pisalem ze dostalem audyt podczas oczekiwania na Labor Department. Czy szanse ze sprawa przejdzie sa raczej minimalne czy jest to mozliwe ze mimo audytu przejdzie, bo ostatnio zostalem poinformowany ze sa to szanse 50% na 50%. Jesli nie przejdzie to co dalej mozna z tym zrobic? o ile mozna, czy sprawa calkowicie padnie? Z gory dziekuje za odpowiedz

Angela NY:

09.25.2013

Witam, mialam biznes ale z przyczyn ekonomicznych musialam go sprzedac.Po sprzedaniu mialam audit i nakazano mi zaplacic ok.100 tys.$ teraz z odsetkami jest to kwota prawie 300tys.$ za sales tax.Oczywiscie sie z tym nie zgadzam ale niestetety nie mam funduszy aby walczyc z IRS.Osoba ktora kupila biznes dostala rowniez ten nakaz zaplaty ale miala spotkanie z IRS i kwote ta pomniejszono do ok.20 tys.$ i z tego co wiem to ja zaplacono. Rowniez moje pieniadze z escrow od adwokata poszly na ten cel (tzn.dolozono te pieniadze do tej kwoty 20 tys.$) no i nie wiem czemu dalej ten dlug sie za mna ciagnie skoro i adwokat u ktorego odbywala sie transakcja sprzedazy powiedzial, ze to juz zaplacone.Czy to mozliwe , ze w IRS w ktoryms departamencie cos namieszali? Musze jeszcze wspomniec,ze podczas kiedy ta sprawa z tym dlygiem sie juz ciagnela moj czek ze zwrotem podatku zaginal w poczcie wiec poprosilam o ponowne wystawienie czeku .Powiadomiono mnie, ze jesli sprawdza i nie bede miala zadnych zobowiazan z podatkami to mi go wysla .Tak tez i uczynili po jakims czasie i czek skeszowalam.Sama juz nie wiem o co chodzi.Mam pytania z tym zwiazane,jesli wystapie o bankruptcy czy to mi jakos pomoze?O splacie tak kolosalnej kwoty to nawet nie ma mowy a raczej szans.Nie posiadam zadnego majatku.Obecnie nie pracuje i nie skladam zeznan podatkowych ze wzgledu na brak dochodu a za dwa lata bede musiala odnowic green card.Czy bede mogla ja odnowic?Do chwili obecnej skromnie utrzymywalam sie z pieniedzy po sprzedanym biznesie ale wiadomo srodki stopnialy.Pojawila sie szansa,ze moze zaczne pracowac wiec jest jakis pozytyw .Dziekuje z gory za odpowiedz!

Magdalena:

09.25.2013

Witam, Mam do Pana pytanie i bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz. Mialam zielona karte ale od 6 lat mieszkam poza granicami USA i niestety zdaje sobie sprawe, ze wjazdu na GC juz nie mam. Czy musze z niej zrezygnowac zeby starac sie o wize czy inny sposob wylotu do Stanow? Druga kwestia. Czy moge byc sponsorowana jeszcze raz? Moj maz ma mame obywatelke w USA, jest zdecydowana nas sponsorowac (malzenstwo+ 2 dzieci), jest szansa ze dostane zielona karte jeszcze raz?  No i poprzednim razem czekalam na GC 8 lat (dziadkowie sponsorowali moich rodzicow i nas dzieci, czyli taka sama sytuacja), teraz podobno jest dluzej, czy to prawda?

:

09.24.2013

Witam, jestem na wizie studenckiej juz od 2005 roku, czyli 8 lat. Ukonczylam associate degree z matematyki i chcialabym sie przeniesc do 4letniej szkoly, ale jest to dla mnie nie realistyczne pracujac i uczac sie na pelen etat, placac podwojne tuition. Moj pracodawca zaoferowal mi pomoc w zmianie wizy albo sponsorowaniu, zebym mogla jednak ukonczyc szkole i moc podjac po jej ukonczeniu legalna prace. Jakie mamy mozliwosci w tym zakresie?Czy fakt ze ma ona bardzo duze zasoby finansowe moze jakos ulatwic sprawe?Dziekuje serdecznie.

pola:

09.23.2013

Witam. Panie mecenasie jestem sponsorowana przez meża rezydenta i jeśli on przebywa w polsce to przeszkadza to w uzyskaniu zielonej karty?? (W polsce zamierza być 6-8 miesięcy)

Aga:

09.23.2013

Panie Mecenasie.Czy wiadomo coś na temat zniesienia wiz dla Polaków?Wiem ,że dla wielu byłaby to szansa na wyrwanie się z tego b...a!

gocha80:

09.23.2013

Panie Mecenasie, wiem , ze temat karencji poruszany był już niejednokrotnie ale ostatnio rzuciła mi się w oczy opinia , również jednego z prawników, że : "Czas karencji waha się od 3 do 5 lat w przypadku dobrowolnego opuszczenia terytorium Stanów Zjednoczonych, a 10 lat w przypadku deportacji" Czy jest taki przepis, bo dotąd było wiadomo , że są 3 i 10 letnie karencje?I jakoś zgłupiałam, a może to jakiś stary przepis? Dziękuje

Ola:

09.23.2013

Witam. Panie Mecenasie. Interesuje mnie kwestia ostatniej zmiany prawa imigracyjnego, ponieważ ostatnio słyszałam ze weszło takie prawo dzięki któremu osoba która ma wizę B2 po ślubie z rezydentem USA który ma green card moze od razu składać wniosek jesli ślub był zawarty w USA. Słyszałam rownież ze po ślubie maksymalny czas oczekiwania na tymczasowa GC będzie do pol roku? Czy to prawda? I z reguły ile trzeba czekac w takiej sytuacji od złożenia dokumentów? Jest możliwość na szybsze otrzymanie tymczasowej GC? Dodam ze mam wizę turystyczna i obecnie przebywam na wakacjach u mojego narzeczonego który właśnie ma GC i planowaliśmy ślub tylko ze w Polsce.

ewa1315:

09.23.2013

witam! P.Mecenasie mam pytanie odnosnie mojego meza byl na wizie studenckiej i jest sponorowany przez przacodawce dostal ss, pozwolenie na prace, odciski ale wniosek na zielona karte odzucili,odwolal sie do sadu najwyzszego w Washington i WYGRAL w maju br. urzad emigracyjny kazal przyslac rozliczenie podatkowe i potwierdzenie pracy dla tego samego pracodawcy (wyslalismy) i wniosek zostal przywrocony ale ze sprawa trwala 4 lata w Washingtonie to stracil legalny status przez co nie moze odebrac zielonej karty .Moje pytanie jest co zrobic zeby ozyskal status ktory przez nich stracil i odebral zielona katrte .Z gory dziekuje za odpowiedz

kinga:

09.23.2013

Witam Pana mam pytanie moje corka jest nielegalnie 4 lata w Chicago chcem sie do niej wybrac .czy moga mnie cofnac na odprawie w stanach ? i czy moga dowiedziec sie ze ktos jest tam nielegalnie z mojej najblizszej rodziny??dziekuje za szybka odpowiedz

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2015 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com