Nick:
Treść:


Anet:

10.08.2012

Panie Mecenasie, bardzo proszę o poradę. Mój ojciec mieszka w USA i ma obywatelstwo od ponad 20 lat, ja mam wizę turystyczną na 10 lat, mam męża i dziecko, z drugim jestem w ciąży, jestem też jedyną spadkobierczynią. Chciałabym wyjechać do USA na stałe z całą rodziną (chcę też tam pójść na Studia pielęgniarskie), jakie są opcje dostania GC i czy będę mogła tam pracować ? czy ewentualna wiza studencka, pozwala na pracę ? czy po urodzeniu dziecka w USA, mogę tam legalnie pracować ?

Alexa:

10.08.2012

Panie Mecenasie, z rozpacza i calkowitym poczuciem beznadziei zapytam "co robic?". W USA przebywam od 1991 roku. Nielegalnie, przedluzylam pobyt po wygasnieciu wizy turystycznej. Moj syn urodzil sie w NY i ma dzis 16 lat. Jest moja jedyna nadzieja na otrzymanie zielonej karty ale czekanie jeszcze przez 5 lat przeraza mnie i wydaje sie wrecz niemozliwe. Moje prawo jazdy, do tej pory przedluzane bezproblemowo konczy sie w przyszlym roku i szans na nowe nie mam zadnych. Nie wylosowalam wizy w ostatniej loterii. Co Pan sadzi o dobrowolnym "oddaniu" sie w rece INS i pozniejszej walce o odroczenie czy wrecz zaniechanie deportacji?

Anna Chicago:

10.07.2012

Witan, Mam pytanie w takiej sprawie - przebywam w USA już ok 10 lat, najpierw na wizę turystyczna wjechalam a pózniej zamienilam na studencka, na której przebywalam 4 lata i przerwalam naukę. Czy mogę siemstarac o wizę pracowniczą tutaj w USA i po ewentualnym przyznaniu odebrać ja w wawie . Z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam

Anna:

10.06.2012

witam panie mecenasie prosze mi odpowiedziec co mam zrobic, zginela mi biala kartka ktora mialam po wjezdzie do usa,obecnie bede sie starac o zielona karte skad mam wziac duplikat tej karty.Dziekuje

mar16:

10.05.2012

witam panie mecenasie. JESTEM W STANACH NIELEGALNIE JUZ OD 5 LAT ALE PRZYJECHALAM NA WIZIE J1 I MAM SS#. PRACOWALAM NA TEN SOCIAL PRZEZ CALY CZAS. SKONCZYLAM STUDIA, CZY MOGE DOSTAC PRACE W GABINECIE MEDYCZNYM TYLKO Z SS# BEZ POZWOLENIA NA KARTE?

Beatka:

10.05.2012

Witam Panie Mecenasie.Posiadam zielona karte Rok temu zlozylam papiery na zielona katre na mojego 13 letniego syna .Wlasnie mija rok a ja nie mam zadnej odpowiedzi,wiem ze papiery poszly do Californii.Wedlug Pana jak dlugo moze jeszcze potrwac to sponsorowanie aby syn jak najszybciej mogl tu przyjechac.Czy mozna jakos przyspieszyc caly proces?Ja aby miec obywatelstwo potrzebuje jeszcze trzech lat.Dziekuje uprzejmie za odpowiedz i pozdrawiam

:

10.05.2012

PANIE MECENASIE MAM PYTANIE DO PANA INTERESUJE MNIE WIZA PRACOWNICZA GDIE TRZEBA SIE ZGLOSIC OPOMOC W ZALATWIENIU TAKIEJ WIZY CO JEST POTRZEBNE JAK SIE DOMYSLAM WYKSZTALCENIE SPONSOR IJAKIE KOSZTA ZA ODPOWIEDZ DZIEKUJE MAJA

Leszek:

10.04.2012

Prosze uprzejmie mi wyjasnic , co oznacza wpis do paszportu I-407 Advised?

:

10.03.2012

PANIE MECENASIE.Mam pytanie odnosnie loteri wizowej DV-2014 jestesmy z zona 12 lat w stanach oczywiscie bez statusu,czy zalecal by Pan uczestnictwo w tej loteri zaznaczam ze nigdy nie staralismy sie o sponsorowane czyli ustawa 245i jakie ewentualne dla nas zagrozenie istnieje wysylajac aplikacje ,takze odnosnie adresu podawac tutaj w Stanach czy lepiej w Polsce aby sie nie narazac na nieprzyjemnosci czy ma to jakas roznice w zalatwianiu ewentualnej wygranej dziekuje z gory

:

10.03.2012

Szanowny Panie, piszę do Pana w sprawie uznania tytułu magistra po Politechnice Poznańskiej na wydziale informatyki. Mój syn Szymon i jego koledzy Polacy nie uzyskali takiego "zaliczenia", według nowej bazy danych EDGE (Electronic Database for Global Education -http://edge.aacrao.org/info.php), ich dyplomy mgr inż. zostały zaliczone jako Bachelor’s Degree. W ten sposób uzyskanie zielonej karty znacznie się oddaliło, a część z nich przebywa w USA /Redmond-pracują w Microsoft/ z żonami Polkami, które przy ich wizach H1B nie mogą podjąć pracy. Proszę o radę co mogą zrobić w sytuacji kiedy pierwsza nostryfikacja dyplomu zakończyła się w/w efektem. Z poważaniem, Mieczysław Wybrański

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com