Nick:
Treść:


Lukas:

12.15.2013
chcialbym uprzejmie spytac czy porady pana mecenasa sa bezplatne.

lukasz:

12.15.2013

czy mozemy byc sponsorowani przez syna ktory jest obywatelem usa w czasie gdy bedziemy tam na wizie turystycznej. bardzo uprzejmie dziekuje za odpowiedz.

ziggi:

12.15.2013

jestem sponsorowany w 3 kategori rodzinnej i podlegam pod paragraf 245i oczywiscie jestem w usa nielegalnie od paru lat.Moje pytanie jest czy moge otworzyc sponsorowanie przez prace .Dziekuje za odpowiedz i zycze Wesolych Swiat

krystyna1:

12.15.2013

Dzien Dobry P. Mecenasie.... Moj syn ma obecnie 23 lata i przebywa w Polsce, ja obecnie mieszkam w Stanach Zjednoczonych i posiadam zielona karte od 2 lat ....zlozylam petycje na mojego syna 2 lata temu przed ukonczeniem przez mojego syna 21 lat...jedyne pismo jakie otrzymalam od USCIS byko ze syna sprawa jest zatwierdzona "under 21"....kilka miesiecy temu moj syn napisal list do immigration z zapytaniem kiedy bedzie rozpatrywana jego sprawa otrzymal odpowiedz ze poniewaz ma juz 23 lat jego sprawa wchodzi w inna kategorie i bedzie musial czekac jeszcze 5 lat....P.Mecenasie prosze mi powiedziec czy moge sie jakos odwolywac , czy jest cos co moge zrobic aby przyspieszy sprawe mojego syna?dziekuje z gory za odpowiedz i zycze Wesolych Swiat....

lala:

12.14.2013
Witam panie mecenasie. Jestem sponsorowana w kategorii f2a moja pd to kwiecien. Jak dlugo musze jeszcze czekac na zakonczenie tego procesu ??

Beata0711:

12.14.2013
Witam serdecznie! Od lutego biezacego roku przebywam w USA nielegalnie. Moj partner jest obywatelem Usa. Obecnie jest w trakcie sprawy rozwodowej, ktora trwa dosc dlugo ze wzgledu na podzial majatku i najprawdopobniej zakonczy sie w przyszlym roku. Kilka tygodni temu urodzila sie nasza corka. Po zakonczeniu sprawy rozwodowej zamierzamy wziac slub. Dodam ze jestesmy bardzo zgodnym zwiazkiem o czym moga zaswiadczyc nasze rodziny i przyjaciele, mamy dowody na to, ze zyjemy razem (wspolne konto bankowe itp.). Moje pytanie do adwokata brzmi: czy istnieje jakakolwiek szansa o rozpoczecie procesu o tymczasowa green card i legalizacje mojego pobytu w USA juz teraz czy musimy czekac do zawarcia zwiazku malzenskiego? Zycie pisze rozne scenariusze, na ktore nie mamy wplywu jednak zalezy nam na wyprostowaniu mojej sytuacji tutaj. Z gory dziekuje za odpowiedz i stworzenie tego forum, ktore z pewnoscia pomoglo wielu osobom rozwiac watpliwosci na temat prawa imigracyjnego.

Kamila:

12.14.2013
Witam serdecznie! W pierwszych slowach dziekuje za Panska pomoc dla nas, rodakow mieszkajacych w usa. Moje pytanie jest nastepujace. W biezacym roku, w sierpniu otrzymalam z mezem GC. Bylam sponsorowana przez obecnego pracodawce. Pracuje w restauracji i ta praca mnie juz strasznie meczy. Dlugie godziny pracy, nocne zmiany itd. Chcialabym rozgladnac sie za inna prace skoro mam juz wieksze szanse bedac tutaj legalnie. Czy moge miec problemy pozniej z otrzymaniem obywatelstwa jesli zmienie prace? Czy musze zostac w tej pracy przez kolejne lata-czyli 5lat az do otrzymania obywatelstwa? Prosze o pomoc. Dziekuje ! Wesolych swiat i Szczesliwego nowego roku!

polka uk:

12.12.2013
panie menecasie probowalam ukrasc ze sklepu kosmetyki o wartosci 25 funtow.ochrona mie zlapala i wezwali policje ktora zpisala moje dane i adres w uk.poczym wypuscili i zakazali wchodzenia do tego sklepu. nic nie mowili o mandacie czy sadzie.ale czy moga mi jeszcze przyslac cos listem ?

Dario:

12.12.2013
Witam I pozdrawiam Pana Mecenasa. Chcialbym zapytac po jakim okresie od chwili otrzymania GC moge legalnie zmienic prace aby nie wplynelo to negatywnie w przyszlosci na moje obywatelstwo. Chcialbym zaznaczyc iz GC otrzymalem droga sponsorowania przez prace w kategori EB3. Z gory dziekuje za odpowiedz.

Ela:

12.09.2013
Witam, chcialabym zapytac jakie kroki prawne powinnam podjac w swojej sprawie. Jestem posiadaczka Green Card, ale mieszkam i pracuje w Polsce. Planuje wyjsc za maz za Polaka i razem chcemy wyjechac do USA. W ambasadzie poinformowano mnie o koniecznosci zlozenia formy I-30 po zamazpojsciu. Czy to jest jedyna rzecz jaka powinna zostac zrobiona i czy sa jakies inne prawne mozliwosci by moj przyszly maz mogl legalnie pracowac w USA?
 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2016 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com