Nick:
Treść:


Edas:

01.20.2013

Posiadam GC uzyskana przez sponsorowanie pracownicze od 5 lat. W tym okresie nie pracowalem dla sponsora. Czy skladajac wniosek o obywatelstwo moga byc z tego tytulu komplikacje. Pozdrawiam serdecznie.

Dominika:

01.19.2013

Drogi Panie Mecenasie, czy osoba przebywajac w Stanach nielegalnie przez okres 8 lat (wjazd na wizie J-1, wiza anulowana po paru miesiacach od daty wjazdu) moze byc sponsorowana przez rezydenta USA. Jesli tak, czy musi opuscic USA zeby dostac wize czy tez nie? Jesli opusci terytorium USA, czy istnieje szansa ze jej nie wpuszcza w trakcie powrotu? Bardzo dziekuje za odpowiedz. Mecenas Bloch: Ktoś kto przebywa w USA nielegalnie i jest sponsorowany przez stałego rezydenta, nie ma automatycznego przebaczenia swojej nielegalności, (jak to jest w przypadku rodzin obywateli USA) i musi odbierać swoją wizę imigracyjną za granicą. Czy wróci? To zależy od wielu czynników. W Pani przypadki nie jest dla mnie jasne, co Pani ma na myśli pisząc "... anulowana po paru miesiącach od daty wjazdu ..."? Kto anulował i dlaczego? Wiza zostala anulowana poniewaz zrezygnowalam z programu po paru miesiacach. Nie moglam wytrzymac z moja host family wiec sklamalam ze jade odwiedzic swoja ciocie w przerwie swiatecznej i nigdy juz nie wrocilam do nich. Wyslalam tylko mail'a mojej koordynatorce z programu, ze wracam do kraju poniewaz nie jestem zadowolona z mojej host family. Koordynatorka odpisala, ze rozumie moja frustracje i jednoczesnie dala mi znac ze moja wiza zostala anulowana.

Alicja:

01.18.2013

Nazywam sie Alicja, potrzebuje porady prawnika imigracyjnego. Moja siostra wraz z cala nasza rodzina w roku 2004 wjechala na terytorium USA i otrzymala zielona karte. Przebywala tu legalnie, byla studentem, potem sie rozliczala.  28 grudnia 2007 wrocila do polski z nerzeczonym ktory przebywal w USA nielegalnie, przesiedzial wize turystyczna- 8 lat. W polsce wstapili w zwiazek malzenski.   W wziazku z moim slubem ktory odbedzie sie w czerwcu tego roku, moja siostra chcialaby starac sie o wize B2 wraz z dwojka swoich synow. Czy to ze siostra posiada niewazna zielona karte moze wplynac na to ze dostanie wize?? Czy powinna sie zrzec tej karty aby z synami nas mogla odwiedzic??? Czy potrzebuje jakiegos zaproszenia aby mogla nas odwiedzic??? Cala nasza rodzina czyli rodzice i piatka rodzenstwa jest w USA legalnie, uczymy sie i placimy podatki, wszyscy posiadaja zielone karty. Chcielibysmy aby siostra w polsce mogla nas odwiedzac. Nie wiemy czy to ze tu byla legalnie na zielonej karcie moze jej pomoc lub zaszkodzic w otrzymaniu wizy dla niej i jej 2 synow. I czy jest mozliwosc aby jej maz tez mogl wjechac na terytorium USA. Czy potrzebujemy pomocy prawnika?? Szczerze dziekuje za pomoc

Barbara:

01.17.2013

Jestem po egzaminie na obywatelstwo i oczekuje juz rok na przysiege . czy jest mi pan w stanie pomoc i za ile ?

Dusia:

01.17.2013

Witam Panie Mecenasie. Wyjechałam do Stanów na wizie turystycznej, przesiedziałam wizę, międzyczasie wyszłam za posiadacza zielonej karty. Wróciłam do Polski w tym czasie mąż stał sie juz obywatelem USA. Jak wygląda teraz sprawa starania sie o zieloną karte dla mnie

Gosia.:

01.17.2013

Dzien dobry.Mam zamiar skladac aplikacje o zielona karte dla mojego meza.Jestem druga zona,mam wyrok rozwodu z pierwsza zona i nasz akt slubu.Czy potrzebny będzie nam również akt slubu z pierwsza zona?Bardzo dziekuje za odpowiedz i zycze wszystkiego dobrego.

Aneta:

01.17.2013

Witam Pana Mecenasa. Po zdaniu matury, chciałabym pracować lub kontynuować naukę w USA. Jestem obywatelką Polski i rezydentką w Anglii (posiadam swój National Insurance Number). O jaką wizę mogłabym się starać?

ptysiu:

01.17.2013

Panie Mecenasie, bardzo prosze o porade...Moj maz jest obywatelem Egiptu i jednoczesnie rezydentem Polski. Ja posiadam zielona karte i od paru miesiecy zamieszkujemy i pracujemy w Polsce. Moje pytanie jest...czy moj maz moze ubiegac sie o wize turystyczna do USA w Polsce, mimo tego ze jest mezem rezydentki USA? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Agata:

01.17.2013

Panie Mecenasie jestem w stanach od 8 lat i wciaz czekam na amnastie. Jak pan sadzi czy w tym roku mozna sie spodziewac czegos w zwiazku z amnestia. Czy tez dac sobie spokoj , bo nic z tego nie bedzie ?

veto:

01.17.2013

Witam, Widziałem tutaj wiele postów podobnych do mojej sytuacji, jednak spowodowały one więcej obaw niz ukojenia. Moja narzyczona przebywa po za granicami USA, ja jestem obywatelem, ona ma wizę turystyczna i planujemy sie pobrać. Jednak wnioskuję, że może być problem na rozmowie z oficerem imigracyjnym potem jak już będe się starał zalegalizować jej pobyt. Mianowicie obawiam się że zostanie ona oskarżona o kłamstwo na granicy, ponieważ wiza turystyczna jest wydawana w wiadomym celu, napewno nie po to aby się żenić. Mamy udokumentowany związek z 4 letnim starżem i nawet ślub kościelny. Co w praktyce jest lepsze - ślub na miejscu i pozostanie czy może powrót do kraju i legalizacja po przez wize dla małżonka? Chociaż jeśli powróci to też może być poddane wątpliwości jej wjazd na wizie turystycznej potem na rozmowie. Sam nie wiem jakie wyjście jest lepsze z tej sytuacji. (???)

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com