Nick:
Treść:


Ela:

11.01.2013

Witam panie mecenasie mam pytanie , wyjechalam do usa w 2011 roku , turystycznie na paszporcie wloskim . Zostalam tam wzielam rozwod z moim mezem wlochem potem wyszlam za maz za obywatela usa po 2 latach, nie zlorzylismy papierow na moje sponsorowanie bo. czekalam na biala kartke ktora zgubilam w miedzyczasie wrocilam do itali poniewaz mialam problemy rodzinne. Czy teraz moj maz moze zlorzyc na mnie dokumenty o sponsorowanie i czy zostanie mi przebaczone ze nagle opuscilam usa. Bardzo dziekuje za odpowiedz

asia 5555:

11.01.2013

Dzien dobry Panie Mecenasie mam pytanie dostalam wize turystyczna na 10 lat I w jakim ookresie musze przekroczyc granice USA zeby mi wiza nie przepafla

Aga:

11.01.2013

Panie Mecenasie, dostalam green card przez sponsorowanie przez prace...Zanim wogole dostalam gc wiele w tej firmie sie zmienililo m in. wlasciciel, nazwa I lokacja...Teraz kiedy mam gc w reku okazuje sie, ze firma ze wzgledu na bardzo limitowany budzet nie zatrudnia pracownikow I jesli chce dla nich pracowac to moge przez tak zwana staffing agency...Przez ktora tez pracuje od 3 miesiecy I jestem wykorzystywana, ponizana, jezykiem urzedowym na hali ktorej pracuje jest tylko hiszpanski. itd...Krotko mowiac mam juz dosyc tej pracy I chcialabym odejsc, ale boje sie o moja sytuacje przy obywaatelstwie. Czy moge miec problemy na egzaminie? Jedynym dowodem na to, ze pracuje w firmie jest wykaz obecnosci z zegara. Moglabym tez poprosic o jakies zaswiadczenie potwierdzajace moje zatrudnienie, ale nie dostane W-2 z firmy na koniec roku tylko z agencji....Serdecznie dziekuje za pomoc...

Anna:

10.31.2013

Witam....mialabym pytanie odnosnie wypelniania wniosku o loterie green card....Jesli dwojka moich dzieci ma obywatelstwo usa, to mam zaznaczyc ze mam dwojke dzieci, czy nie wpisywac ich z powodu ze obywatele usa nie powinni byc wpisywani do wniosku o wize??? Czy wtedy wpisanie "0" nie bedzie potraktowane jako ukrywanie liczy dzieci? Bardzo ciezko przychodzi mi interpretacja tego punktu. Bede bardzo wdzieczna za porade. Pozdrawiam.

Michal Z:

10.31.2013

Panie mecenasie, ile wazna jest wiaza wjazdowa do USA jezeli pracownik imigracyjny przy wjezdzie do Stanow Zjednoczonych zapytal na ile sie przyjechalo ale nie wbil stempelka w paszport z data kiedy powinno sie oposcic USA? W paszporcie wbil tylko jeden stepel z data wjazdu na teren USA.

mirek:

10.31.2013

panie mecenasie jestem obywatelem amerykanskim chce zrobic dzieciom paszporty dzieci maja tzw green card ale stracily waznosc trzy miesiace temu czy to jest problem

Barbara:

10.30.2013

Szanowny Panie Mecenasie . Jestem zalamana dostalam we wrzesniu zielona karte po 23 latach wczesniej mialam problemy a moj adwokat w pare dni po, zawiadomil mnie ze jeszcze nie moge wyjechac z USA,.... bo mosimy zamknac sprawe deportacyjna ja nie bardzo to rozumie czy moze cos takiego byc ? ja mieszkam w Stanie IL Bardzo Serdecznie Prosze Panie Mecenasie o odpowiedz Pozdrawiam dziekuje

Adam:

10.30.2013

Dzien dobry Panie Mecenasie. Moje pytanie brzmi: czy po uzyskaniu Zielonej Karty przez prace moj sponsor powinien mnie zatrudnic cze nie? Sponsor-pracodawca nie ma ochoty mnie zatrudnic na check rozliczeniowy a tym bardziej za odpowiednia stawke mimo ze podpisal dokument ktory dolaczylem do ostatniej aplikacji przed odciskami gwarantujac zatrudnienie za okreslona stawke. Czy moge teraz gdy juz posiadam GK zmienic pracodawce gdyz chce juz zaczac pracowac za odpowiednie check-i, czy nie zaszkodzi mi to w szczegolnosci na przyszle obywatelstwo ze ani jednego dnia nie przepracowalem u swojego sponsora? Przeciez to nie jest moja wina ze ja chce u niego pracowac ale na check a nie za gotowke tak jak on tego chce.

Agnieszka:

10.30.2013

Dziendobry Panie Mecenasie , moj problem jest następujący , przylecialam do stanów w 1999 roku w wieku prawie 15 lat ,dostałam wizę turystyczna .W 2005 roku moja mama złożyła papiery jeszcze jako Green Card holder a 2 lata temu zdała na obywatelstwo . Jest więc teraz citizenem USA . Chciałambym wiedzieć czy w taki przypadku nadal muszę opuszczać stany zjednoczone i czekać w Polsce na papiery czy jest możliwe ze wszystko mogę załatwić tu bez opuszczania NY .NA stałe mieszkam w New York . Bardzo dziękuje za odpowiedzi !!!

Emilka:

10.30.2013

Witam Panie Mecenasie, wjechalam do USA nielegalnie, moj tato jest obywatelem. Mam 30lat. Czy mam jaka kolwiek szanse dostania papierow przez ojca? Dziekuje

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2015 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com