Nick:
Treść:


Milo_PL::

12.12.2012

Nie wiem czy Pan dobrze też to zinterpretował,zapomniałem napisać że starałem się o wizę studencką F-1 ponieważ czas w szkole przekraczał ilość godzin żeby się kwalifikować na turystyczną.Czy w takim wypadku też nie ma sensu się starać przed upływem roku???Czy mogę iść chociaż spróbować np w przyszłym roku starać się o wizę turystyczną??? Pozdrawiam

Stefan W:

12.12.2012

Witam Panie Mecenasie jestem na wizie studeckiej chce starac sie o wize pracownicza. Moje pytanie jest co sie stanie jesli nie dostane wizy pracowniczej czy dalej jest warzna moja wiza studecka czy musze opuscic USA?

Marzena:

12.12.2012

Witam Panie Mecenasie. Moj maz jest sponsorowany przez prace. Kilka dni temu otrzymal pismo z USCIS w ktorym poinformowano go, ze potrzebne bedzie interview w celu podjecia decyzji w jego sprawie.Wczoraj dostalismy wezwanie na odciski palcow. Dodam , iz sprawa jest na etapie I- 485. Czy jest to normalna praktyka? Czy po pobraniu odciskow bedzie jeszcze konieczna rozmowa? Jezeli tak to co moze byc przedmiotem tej rozmowy? Zadaje te pytanie poniewaz wielu naszych znajomych nie przechodzilo przez interview i dostawali zielona karte poczta. Dziekuje Marzena

Q.Q.:

12.11.2012

O jaka wize nalezy sie starac zeby isc do amerykanskiej szkoly High School ale jako dorosly ? tzn. takiej samej do jakiej musza chodzic za darmo Amerykanie do 18tego roku zycia. Czy to tez F ?

iwona:

12.11.2012

Witam,mam takie pytanie: jestem na statusie studenta I20, wyszlam za maz, moj maz ma zielona karte, bedzie zdawal obywatelstwo za dwa lata, do tego czasu nie bedziemy skladac paierow na mnie, bede kontynuowac college. Pytanie jest o Taxpayer identification Number (TIN ) , potrzebuje tego numeru do tego aby moj maz mogl sie ze mna rozliczac i do dolozenia mnie do jego kant w banku. Bez tego jest to nie mozliwe. Czy posiadanie takiego numeru moze mi jakos przeszkodzic jesli chodzi o sprawy emigracyjne? W szkole powiedzieli ze musze sie zapytac prawnika. Prosze o wyjasnienie sprawy.

Lidia,Zuzanna:

12.11.2012

Panie Mecenasie,wlasnie przeczytalam co Pan odpowiedzial na "dwie kropki ":" cytuje Pana: Nie wiemy jeszcze na jakich zasadach wprowadzana będzie owa "amnestia". Jedynym szczegółem, który jest znany, to fakt, że nikt kto nie sponsorował się wcześniej pracowniczo czy rodzinnie, nie będzie mógł "przeskoczyć" tych osób które od lat czekają w kolejkach wizowych. Pytanie jest więc takie: czy jest Pan już w tej kolejce po zieloną kartę?" Jestem cala podekscytowana tym co Pan napisal,czy moje cory zalapalyby sie na amnestie jesli Priority Date I-130 F1 maja Aug tego roku?To jakas nadzieja:) Czekam na wiadomosc. Z poszanowaniem dla Pana bardzo dziekuje za odpowiedz.

Gosia123:

12.11.2012

witam chcialam sie dowiedziec co w sytuacji jezeli adwokat imigracyjny wziol pieniadze i nie wywiazuje sie ze swoich obowiazkow. tzw przez 15 nie wyslal wniosku o kaucje i niedbiera telefonow.

anna:

12.10.2012

Witam serdecznie! Przyjechalam do Usa 3 lata temu na wizie turystycznej, potem zmienilam status na studencki. Po 2 latach otrzymalam pozwolenie OPT i SSN. Moja wiza niedlugo wygasa. Moj partner jest w trakcie rozwodu dlatego mysle o pozostaniu w USA nielegalnie do zakonczenia jego sprawy rozwodowej. Chcialabym pracowac przez kilka miesiecy na moj SSN ale bez pozwolenia na prace. Z jakimi konsekwencjami musze sie liczyc ja oraz moj pracodawca, ktory zatrudnia nielegalnego pracownika? Z gory dziekuje za odpowiedz.

bill:

12.07.2012

Witam Panie Mecenasie. Na stałe mieszkam i pracuje w Polsce. Od kilku lat pracuje na stanowisku managerskim w polskiej firmie ale w oddziałach poza granicami kraju. W 2004 i 2005 byłem w USA na programie Work and Travel na wizie J1. Za drugim razem przedłużyłem nielegalnie swój pobyt o 3-4 miesiace. Obecnie mój pracodawca otwiera przedstawicielstwo w USA i proponuje mi prace w oddziale w USA jako dyrektor handlowy. Obawiam się jednak, iż sprawa z przeszłości może zakończyć się skandalem i deportacją. Jakie są moje szanse na legalny pobyt i prace w USA? Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odpowiedź! bill

Magdalena:

12.06.2012

Witam,    Mam znajomego w Usa (NJ) ktory mieszka tam od 12lat.Pare lat temu zostal oskarzony o gwalt na naszej wspolnej znajomej.Okazalo sie ze doszlo miedzy nimi do zblizenia i w efekcie ona zaszla w ciaze. W 6 miesiacu ciazy,oskarzyla go o gwalt poniewaz nie zgodzil sie na proponowany przez nia slub.Dodam ze w momencie kiedy zaszla w ciaze ona miala 15 lat a on 20. 3 lata temu przyszla po niego policja i zamknela w wiezieniu w Newarku.Odsiedzial tam prawie 2 lata w miedzy czasie odwolywal sie do najwyzszej instancji,argumentujac tym iz placil podatki,ma cala rodzine w usa,przyznal sie rowzniez do dziecka przez zrobienie testow DNA.Po 2 latach wyszedl na wolnosc pod warunkiem co tygodniowego zglaszania sie na wizyty kontrolne do Newarku oraz dostal nadzor domowy poprzez zalozenie mu elektronicznego gps.Do tej pory stawial sie na kazda wizyte jak i rowzniez nie mial rzadnego konfliktu z prawem podjal rowniez prace zarobkowa.Nie spelna 3 tygodnie temu zostal mu zwrocony paszport na ktory czekal pomimo informacji od adwokata ze wszystko bedzie wporzadku stawil sie 5 grudnia do Newarku na ostateczna sprawe gdzie zostal znowu zatrzymany i zamkniety na okres 2 tygodni. Chcialabym sie dowiedziec co mialo na celu zatrzymanie go ponownie w wiezieniu oraz czy jest szansa na to ze nie zostanie deportowany popimo wszelkich odwolywan sie.  Pozdrawiam

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com