Nick:
Treść:


maria:

12.14.2012

Szanowny Panie Mecenasie! Kilkanascie lat temu zazadano oddania zielonej karty ktora w Polsce przesiedzialam w zamian za wize turystyczna Pragnelam odwiedzic mame i rodzine.Musialam podpisac I-407. Czy to juz na zawsze blokuje otrzymanie stalego pobytu w USA. MOJE dzieci sa obywatelami USA i tam mieszkaja Bardzo dziekuje za odpowiedz i serdecznie Pana Mecenasa pozdrawiam.

Bob:

12.14.2012

Tak jestem chroniony paragrafem 245i posiadam ss I codwa lata legalne ead

Aggie:

12.13.2012

Witam, Mam pytanie odnosnie biuletynu wizowego, mianowicie jestem sponsorowana w kategorii EB3 a moja PD to maj 2008. Na dzien dzisiejszy biuletyn pokazuje date luty 2007, doskonale zdaje sobie sprawe ze nie jest pan wrozbita ale z racji zawodu napewno bardziej orientuje sie Pan jak sprawa poruszania sie Pd wyglada. Czy jest jakas szansa ze pod koniec 2013 roku moja PD bedzie dostepna? Pozdrawiam!

iza:

12.12.2012

Witam Panie Mecenasie.Moja tesciowa w sponsorowaniu rodzinnym po siostrze obywatelce USA otrzymala zielona karte w 2005 roku.Byla w USA w 2005 r. dwa miesiace potem dostala bialy paszport i znow przyjechala do USA w 2007 roku na dwa miesiace nastepnie znow zlozyla o bialy paszport ktory otrzymala ale od tamtego czasu juz w USA nie byla.MOje pytanie brzmi czy jest mozliwosc zeby ona wrocila do USA na zielona karte lub lepiej zeby postarala sie o wize turystyczna i na wizie turystycznej wjechala do USA.Jakie Pan Mecenas radzi podjac kroki jesli da sie ta zielona karte odzyskac (jej zielona karta jest wazna do 2015 roku).DZiekuje za odpowiedz i zycze Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku

Milo_PL::

12.12.2012

Nie wiem czy Pan dobrze też to zinterpretował,zapomniałem napisać że starałem się o wizę studencką F-1 ponieważ czas w szkole przekraczał ilość godzin żeby się kwalifikować na turystyczną.Czy w takim wypadku też nie ma sensu się starać przed upływem roku???Czy mogę iść chociaż spróbować np w przyszłym roku starać się o wizę turystyczną??? Pozdrawiam

Stefan W:

12.12.2012

Witam Panie Mecenasie jestem na wizie studeckiej chce starac sie o wize pracownicza. Moje pytanie jest co sie stanie jesli nie dostane wizy pracowniczej czy dalej jest warzna moja wiza studecka czy musze opuscic USA?

Marzena:

12.12.2012

Witam Panie Mecenasie. Moj maz jest sponsorowany przez prace. Kilka dni temu otrzymal pismo z USCIS w ktorym poinformowano go, ze potrzebne bedzie interview w celu podjecia decyzji w jego sprawie.Wczoraj dostalismy wezwanie na odciski palcow. Dodam , iz sprawa jest na etapie I- 485. Czy jest to normalna praktyka? Czy po pobraniu odciskow bedzie jeszcze konieczna rozmowa? Jezeli tak to co moze byc przedmiotem tej rozmowy? Zadaje te pytanie poniewaz wielu naszych znajomych nie przechodzilo przez interview i dostawali zielona karte poczta. Dziekuje Marzena

Q.Q.:

12.11.2012

O jaka wize nalezy sie starac zeby isc do amerykanskiej szkoly High School ale jako dorosly ? tzn. takiej samej do jakiej musza chodzic za darmo Amerykanie do 18tego roku zycia. Czy to tez F ?

iwona:

12.11.2012

Witam,mam takie pytanie: jestem na statusie studenta I20, wyszlam za maz, moj maz ma zielona karte, bedzie zdawal obywatelstwo za dwa lata, do tego czasu nie bedziemy skladac paierow na mnie, bede kontynuowac college. Pytanie jest o Taxpayer identification Number (TIN ) , potrzebuje tego numeru do tego aby moj maz mogl sie ze mna rozliczac i do dolozenia mnie do jego kant w banku. Bez tego jest to nie mozliwe. Czy posiadanie takiego numeru moze mi jakos przeszkodzic jesli chodzi o sprawy emigracyjne? W szkole powiedzieli ze musze sie zapytac prawnika. Prosze o wyjasnienie sprawy.

Lidia,Zuzanna:

12.11.2012

Panie Mecenasie,wlasnie przeczytalam co Pan odpowiedzial na "dwie kropki ":" cytuje Pana: Nie wiemy jeszcze na jakich zasadach wprowadzana będzie owa "amnestia". Jedynym szczegółem, który jest znany, to fakt, że nikt kto nie sponsorował się wcześniej pracowniczo czy rodzinnie, nie będzie mógł "przeskoczyć" tych osób które od lat czekają w kolejkach wizowych. Pytanie jest więc takie: czy jest Pan już w tej kolejce po zieloną kartę?" Jestem cala podekscytowana tym co Pan napisal,czy moje cory zalapalyby sie na amnestie jesli Priority Date I-130 F1 maja Aug tego roku?To jakas nadzieja:) Czekam na wiadomosc. Z poszanowaniem dla Pana bardzo dziekuje za odpowiedz.

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com