Nick:
Treść:


Kris2002:

03.02.2013

Witam, Czy nielegalna praca po 13 latach bedzie miala wplyw na decyzje o otrzymaniu GC z loterii wizowej w przypadku wylosowania. Nadmieniam ze przez ten czas nie bylem ani razu w Usa, podatki z tamtego okresu zostaly rozliczone, a do Polski wróciłem w terminie. Posiadam Ss number ale karte zostawilem w Usa w dobrych - Mam nadzieje - rekach. Wyczytalem na roznych forach "od zorientowanych" ze nielegalna praca to przewinienie innego kalibru niz nielegalny pobyt i 10 letni ban nie ma tu zastosowania więc raczej nie mam szans. A co Pan Panie Mecenasie ma do powiedzenia w moim przypadku? Z góry dziękuje i pozdrawiam

Anna-Karawaj:

03.02.2013

Dzień Dobry Panie Mecenasie. Co mogę lepiej zrobić, jak mogę starać się, żeby syn tu został bo w Polsce nie ma nikogo prócz ojca alkoholika który go dręczył, dokuczał mu i w końcu postanowiłam zabrać syna tu do U.S.A. Co mogę zrobić by mógł tu zostać ze mną, bo tu mamy rodzinę. Mój obecny mąż jest dla syna dobry i bardzo go wspiera. Syn ma 19 lat w jaki sposób może przedłużyć wizę by tu zostać, bo słyszałam że w szkole językowej można starać się o wizę chyba studencką, ale w jakiej szkole i gdzie mogę taką szkołę znaleźć. Czy syn nie będzie miał problemów jak przesiedzi wizę turystyczną, by dostać zieloną kartę, gdy będę mogła już go sponsorować.

Anna-Karawaj:

03.02.2013

Chciałabym Panu Mecenasowi bardzo serdecznie podziękować za odpowiedź. Mam jeszcze jedne pytanie do Pana, Czy na zielonej karcie mogę sponsorować syna - Łączenie rodzin. Syn ma już 19 lat i pół roku. Słyszałam że mogę złożyć aplikacje - I-130, ale dokładnie nie wiem na czym polega, czy mogę na zielonej karcie już złożyć czy dopiero jak już otrzymam obywatelstwo, lub jak tylko złożę papiery że staram się o papiery na obywatelstwo Martwię się o syna teraz ma już 19 lat, a nie wiem kiedy mogę otrzymać papiery na obywatelstwo, czy jak syn będzie miał już 21 lat skończone, czy to nie będzie już za późno i na czym polega ta aplikacja I-130 czy syn może tu zostać w U.S.A. nawet jak złożę tą aplikację I-130 bo syn jest teraz na wizie turystycznej. Mam jeszcze jedne pytanie czy lepiej złożyć tą aplikację I-130 już na zielonej karcie jak jestem żeby go sponsorować czy lepiej czekać aż dostanę obywatelstwo, ale syn już nie będzie miał ważnej wizy.

Wiola:

03.01.2013

Witam Panie Mecenasie.W 2008 r. dostałam wizę turystyczną na 2 lata, wyjechałam do USA i na granicy wbili mi pozwolenie na 2 miesiące, przedłużyłam pobyt o 4 miesiące i łącznie w USA byłam niecałe 6 miesięcy. Po powrocie do Polski po upływie dwóch lat ponownie starałam się o wizę B2 lecz jej nie dostałam. W 2012 r. wyszłam za mąż za rezydenta USA, mąż złożył petycję i obecnie czekam. Czy w związku z tym iż przedłużyłam pobyt w USA i dostałam odmowę B2 mogę mieć jakieś problemy z otrzymaniem green card?

Lina:

03.01.2013

Uprzejmie dziekuje za odpowiedz. Nawiazujac do jej czesci "Sily Ciemnogrodu zbieraja sie w najlepsze i walka bedzie ciezka'', pozwole sobie zapytac kogo utozsamia Pan Mecenas z pojeciem Ciemnogrodu? Serdecznie pozdrawiam .

jurek:

03.01.2013

Panie mecenasie pierwsza zona zmarla mi1991roku w lutym .W kwietniu tego samego roku moja mama zlozyla na mnie i na moich synow petycje.Tego samego roku w lipcu zawarlem drugi zwiazek malzenski .Drugie malzenstwo zakonczylo sie rozwodem w1995roku.Przed wyjazdem do usa 1997 roku adwokat w polsce powiedzial mi zebym nigdy nie ujawnial drugiego malzenstwa .itez tak zrobilem. Bedac w usa 10 lat zawarlem trzeci zwiazek z kobieta co ma obywatelstwo.W dokumetach zawarcia tego zwiazku aksydentli wpisalem ze to jest 3 zwiazek .Chce zrobic obywatelstwo .Boje sie ze to wyjdzie na jaw .Prosze mi powiedziec co mnie czeka i czy moja zona ktora jest obywatelka moze mi w tym pomoc w tej tak zawilej sprawie .Zgory bardzo dziekuje-nikt nie jest swiety

Anita:

02.27.2013

Panie mecenasie na początku chciałam bardzo podziękować za odpowiedż. Chciałam zadać panu jeszcze jedno pytanie; w związku z tym że mój mąż ma wyrok w zawieszeniu za udział w bójce ze skutkiem pobicia jakie są szanse na to by wniosek o uchylenie odmowy wydania wizy był rozpatrzony pozytywnie? Bardzo proszę o odpowiedz.

Toja:

02.27.2013

Witam Mam mastepujace pytanie. W 2004 roku przyjechalem do usa na nieswoim paszporcie. ( przeszedlem inspekcje immigration na lotnisku w miami)za 2 lata moja zona bedzie juz obywatelem usa, jakie mam szanse uzyskania gc przez sponsorowanie mnie przez zone?

homama:

02.27.2013

Panie mecenasie, moje pytanie dotyczy podatkow. Przebywam w USA 8 lat, nie mam uregulowanego statusu imigracyjnego, ale mam numer rozliczeniowy i przez 5 lat regularnie sie rozliczalem z najnizszej stawki. Ostatnie dwa lata niestety nie robilem tego. Czy warto teraz rozliczac sie, czy poczekac az wejdzie w zycie remforma imigracyjna i wtedy zaplacic? Czy to wogle bedzie brane pod uwage ze zaplacilem za te piec lat?

BUNIA:

02.27.2013

Mam pytanie czy nielegalna osoba moze wyjsc po rodzine na lotnisko posiadam ID , a rodzina miala zaproszenie od obywatela . Czy bezpieczniej bedzie jak tylko sam obywatel wstawi sie po rodzine?

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com