Nick:
Treść:


Kasia:

10.24.2012

Dodam,że syn mieszka ze mną w Polsce.Pozdrawiam.

baby87:

10.24.2012

Drogi Panie mecenasie. Z moim obecnym, juz od tygodnia mezem, znamy sie 3 lata. Jest Amerykaninem. Poznalismy sie na wymianie studenckiej w Norwegii i od tej pory jestesmy razem. Moja praca, studia i zasobnosc portfela byly przyczyna tego ze on co jakis czas przylatywal do Polski, zostajac za kazdym razem kilka miesiecy. Ja nie moglam sobie pozwolic na zostawienie szkoly i pracy. Po obronie zdecydowalam starac sie o wize turystyczna. Dostalam wize na 10 lat, pozwolenie na pobyt na 6 miesiecy. Mialam poczatkowo zostac miesiac, moze dwa- na probe. Okazalo sie, ze mam tutaj mozliwosci dostania pracy, odnalazlam sie w nowej rzeczystosci i wszystko dobrze sie ukladalo - jednym slowem, wreszcie moglibysmy byc razem, zaczac ukladac sobie zycie. Zdecydowalismy ze sie pobierzemy-jako droga do tego, aby byc razem i zaczac wszystkie procedury. Tydzien temu (po ponad 90-ciu dniach pobytu)wzielismy cichy slub i skompletowalismy dokumenty, lacznie z podaniem o advanced parole. Moj maz jest jeszcze full-time studentem, ale mamy kogos kto spelnia warunki do bycia wspol-sapportujacym. Chcialabym wrocic do domu na swieta. W biurze imigracyjnym poiformowano nas, ze musze czekac na odpowiedz i to pozwolenie min. 90 dni. Powiedziano mi ze mozemy zlozyc/ wyslac dokumenty po moim powrocie, ale nie ma pewnosci ze zostane wpuszczona. Nie wiem co robic...boje sie ze jak wyjade i to nie bede mogla wrocic (co notabene wydalo mi sie dziwne poniewaz wiem, ze malzenstwo bez zlozenia AOS jest to visa fraud). W kazdym razie chce to zrobic bez ryzyka. Moje pozwolenie na pobyt jest do 18 stycznia. To moja pierwsza wiza, pierwsze podejscie, nigdy nie bylam karana. Chcialam zasiegnac porady prawnika. Znalazlam polskiego "immigrational laywer ", ktory zgodzil sie na rozmowe telefoniczna- w celu bezinteresownej, na poczatek, pomocy. Powiedzial ze jest mozliwe aby wyjechac na swieta na Advanced Parole, jesli zlozymy dokumenty w najblizszym czasie. Jednak co mnie zdzwilo, powiedzial mi ze nasza sprawa jest "skomplikowana i koniecznie (!) potrzebny jest nam ktos kto pomoze wypelnic formularze- "prawnik jak on" Wiem, ze wiza turystyczna nie sluzy do zawierania malzenstwa, ale szukajac informacji, czytajac strony urzedu imigracyjnego nie wydawalo nam sie to tak niemozliwe wrecz, jak zostalam poinformowana przez owego specjaliste. Mamy dobre intencje, prawdziwe uczucie i slub nie byc zamierzeniem. Na Pana stronie znalazlam ta notke o "oszustach imigracyjnych" co sklonilo mnie do napisania tego zapytania, poniewaz wydaje sie Pan byc osoba uczciwa i elokwentna. Z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam L.

Joanita::

10.24.2012

Wraz z moim partnerem planojemy slub w listopadzie on jest obywatelem USA ja na wizie turystycznej waznej do stycznia 2013 zaraz po slubie chcemy wyslac papiery legalizujace do USCIS . Czy moge bez zadnych skutkow ubocznych np zatrzymanie na granicy poleciec w styczniu do Polski i wroci np w lutym ?? Czy tez lepiej odczekac 5-6 miesiecy tu az otrzymam GC ?? Moj stan zdrowia nakazuje jak najszybsze badania ktore moge zrobic w Polsce w moim wypadku kazdy dzien jest na wage zlota !!. Czy majac w reku mariege licence i chyab formy I-797 i okazujac je na lotnisku nie bede mila przeszkod w powrocie do USA ??? Dziekuje za odpowiedzi ..

Joanna:

10.23.2012

Witam, przebywam nielegalnie na terenie USA od 8 lat (wjazd jako AuPair, J-1), moj moz jest posiadaczem green card. W kwietniu przyszlego roku koncze studia na Uniwersytecie Stanowym w Connecticut. Czy maz moze mnie sponsorowac? Jesli tak, ile lat trwa taki proces? Jesli nie, czy istnieje jakas inna droga na legalizacje mojego pobytu? Z gory dziekuje i pozdrawiam.

jola22:

10.23.2012

dzien dobry moj znajomy przebywa w wiezieniu za nielegalna prace oraz nielegalny pobyt wize ma wazna ale mogl przebywac tylko 3 miesiace a jest 8 lat prosze mi powiedziec co dalej czy wypuszcza go z wiezienia i kiedy czy deportuja ile to potrwa prosze o odpowiedz dziekuje

Ala:

10.23.2012

Witam Panie mecenasie, Od 2006r. mam GC. W 2008r. wyszłam za mąż za obywatela Polski (ślub w Polsce). Od marca 2011r. mieszkamy w USA. Mój mąż przyjechał na wizie turystycznej, którą przedłużył. Czy sponsorowanie go o GC, kiedy jeszcze nie jestem obywatelką ma sens? Czy ewentualny wyjazd do Polski po odbiór wizy imigracyjnej nie zakończy się dla męża dziesięcioletnim zakazem wjazdu? Czy jest możliwość, aby dostał GC bez wyjazdu do Polski? Czy coś się zmienia w postępowaniu, jeśli występuje o GC dla męża po uzyskaniu obywatelstwa USA? W jaki sposób możemy najszybciej zalegalizować jego pobyt tutaj? Dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.

Kasia:

10.23.2012

Witam Panie Mecenasie.Mój były mąż dostał obywatelstwo Amerykańskie,czy nasz 12-letni syn ma szansę także otrzymać obywatelstwo?Były mąż jest pozbawiony władzy rodzicielskiej.Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Rob:

10.22.2012

Panie Mecenasie, ozenilem sie z obywatelka w styczniu tego roku i od lipca jestem posiadaczem GC (wczesniej zylem tu 10 lat bez legalnego statusu). Niestety nie uklada nam sie z zona i ona cos przebakuje o rozwodzie. Zapewnia mnie jednak ze nie bedzie robila mi zadnych problemow z GC i nawet wine rozwodu wezmie na siebie. Pytanie: czy w tym przypadku moge wziac rozwod w przyszle lato? (rok po warunkowej GC). Czy musze absolutnie przeczekac z zona do lipca 2014? Dziekuje za odpowiedz i smacznego indyka zycze.

Ola:

10.22.2012

Co powinny zawierac listy wspierajace forme I-360. Czy moga to byc dokumenty wspierajace od znajomych i przyjaciol? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Nina:

10.22.2012

dzien dobry mam pytanie ,bylam w usa najpierw na vizie J1 a pozniej zmienilam na studencka F1.Studiow nie skonczylam i zostalam nielegalnie 8 lat. Wrocilam do Polski (w Polsce jestem 2 lata) dobrowolnie bez zadnej deportacji i nie posiadam zadnej przeszlosci kryminalnej w usa.Czy w przypadku wylosowania zielonej karty otrzymam ja i czy obowiazuje mnie dziesiecioletnia karencja?i jak to jest z ponownym wjazdem do usa czy bede miala jakies problemy z powodu mojego osmioletniego nielegalnego pobytu?Bardzo dziekuje za odpowiedz

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com