Nick:
Treść:


zmartwiona:

02.06.2013

Witam.Nie wiem czy Pan się orientuje w sprawie postepowania P.Janaszka ale jestesmy wraz z mezem jednymi z poszkodowanych niestety na kazdym kroku placimy za to...Moja 17 letnia siostra wlasnie starala sie o wize zeby przyjechac i odwiedzic mnie...niestety nie dostala przez to ze ja przebywam tutaj nielegalnie.Za rok z mezem bierzemy koscielny w USA i oczywiscie chcielibysmy zeby nasze rodziny mogly przyjechac na nasze wesele.Teraz przez to ze moja siostra nie dostala to mysle,ze to co p.Janaszek nam zrobil nikt nie dostanie wizy.Czy jest cos albo jakies prawo ktore pomogloby naszym rodzicom dostac wize tylko np.na slub?niestety my placimy za bledy ktore p.Janaszek zrobil i to nie jest fair:( mam nadzieje,ze bedzie Pan nam w stanie pomoc dziekuje.

emma:

02.06.2013

witam serdecznie mieszkalam w usa, od 2004 roku, mialam wize turystyczna , ktora przesiedzilam, w 2009 roku wrocilam do Polski, moj obecny narzeczony jest polakiem z amerykanskim obywtelstwem, od 2008 roku mieszka czesciej w Polsce, ale razem po slubie w Polsce chcielibysmy wrocic do Usa, ciezko sie tu zyje, brak pracy i depresja, jakie mam szanse na zielona karte? czy mam szanse na waiver??i jak dlugo trwa taki proces? dzikeuje bardzo za odpowiedz, pozdrawiam

Agnieszka:

02.05.2013

Witam!Panie mecenasie 4 lata temu wzielam slub z moim mezem w konsulacie RP w w NY.Chce sponsorować meza na zielona karte czy to prawda ze ten slub nie będzie się liczyl dla urzędnika imigracyjnego?Dziekuje za odpowiedz.

Anita:

02.05.2013

Witam.Wczoraj całą rodziną byliśmy na rozmowie z konsulem w sprawie Loterii Wizowej.Decyzja konsula była taka że ja i dwoje moich dzieci dostaliśmy wizy a mój mąż z tego powodu, że ma wyrok w zawieszeniu za udział w bójce ze skutkiem pobicia, nie dostał.Konsul kazał mi i moim dzieciom wyjechać i po otrzymaniu zielonej karty złożyć w ambasadzie w USA prośbę o uchylenie odmowy wydania wizy dla mojego męża.W związku z tym mam do pana dwa pytania;1-jak długo po wjezdzie do USA ja i moje dzieci musimy czekać na GC. 2-jak długo jest rozpatrywana sprawa w ambasadzie w USA o uchylenie odmowy wydania wizy.Bardzo proszę o odpowiedz.

Jaca:

02.05.2013

Panie mecenasie, czy orientuje sie pan ile czasu moze trwac uzyskanie zielonej karty poprzez zlozenie wniosku o cancellation of removal? dla osoby ktora jest malzonkiem obywatela USA, przebywa tutaj ponad 10 lat i wjechala tutaj bez inspekcji? czy warto taki wniosek skladac czy lepiej skladac wniosek o waiver i jechac do Polski bo wize imigracyjna? z gory dziekuje za odpowiedz.

Marcin:

02.04.2013

Witam mam pytanie czy jest jakies rozwiazanie mojej sprawy?Bylem w stanach 7 lat na wizie F1 piecioletniej przekroczylem termin o 2 lata zostalem zatrzymany przez emigration i musialem wyjechac z Usa (voluntary departure ),jaki mozna zalatwic moj wjazd spowrotem do usa ?jak dlugo by to trwalo ?Dziekuje i Pozdrawiam

Zofia:

02.04.2013

Witam serdecznie.Przylecialam do USA 14 lat temu na kupionej wizie,na lotnisku w New York dostalam pozwolenie na pobyt -pol roku.Teraz wyszlam za maz za obywalela,lecz nie wiem czy moge ubiegac sie o zielona karte.Pieczatke z odprawy z lotniska mam prawdziwa lecz tak naprawde nigdy nie dostalam wizy w Ambasadzie Amerykanskiej w Polsce.

Edward:

02.04.2013

Panie Mecenasie, czy jezeli w sponsorowaniu pracowniczym przeszedlem juz Departament Pracy i Immigration, czekam tylko na mozliwosc zlozenia wniosku o Adjustment of Status (koncowy etap zeby uzyskac zielona karta) a nie pracuje juz u sponsora nadal bede potrzebowac jakichkolwiek jego dokumentow w tym ostatnim etapie sprawy. Dodam ze pracuje nadal w tym samym zawodzie u innego jednak pracodawcy. Czy powinienem od nowa zaczac sponsorowanie? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Ewa:

02.03.2013

Panie Mecenasie mam pytanie. Czy fakt ze siostra zaczęła mnie sponsorować kiedy miałam lat 20 może przyspieszyć ta procedurę? Czy to nic nie zmienia i rownież mogę czekać aż 15 lat? Z góry dziękuje za odpowiedz .

Ona30l:

02.03.2013

Witam Pana mecenasa!! Przyjechalam tutaj na wizie J-1 na program work& travel 5,5 roku temu. Wize i pozwolenie na prace mialam tylko na 5 miesiecy. Obecnie zalozylam firme, posiadam licencje,sama pracuje na swoja firme oraz co roku rozliczalam sie sumiennie z podatkow (na SSN). Mam swietna historie kredytowa, kupiłam mieszkanie za gotowke. Czy Pan Mecenas mysli, ze jest jakakolwiek szansa na zalegalizowanie pobytu? Dodam, ze mieszkam w Illinois. Czy mysli Pan Mecenas, ze nadchodzaca reforma imigracyjna moze okazac sie dla mnie pomyslna:)? Bardzo dziekuje za wszystkie Pana wpisy tutaj, ktore staram sie sledzic na biezaco. Jest Pan wspaniałym człowiekiem. Dziekuje i pozdrawiam

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com