Nick:
Treść:


Monika:

12.22.2013

Jestem obywatelka Stanow Zjednoczonych I sponsoruje maja mame w Polsce na zielona karte. Moja mama przekroczyla wize na ponad rok w Stanach dwa razy. Mama wrocila do Polski 5.5 roku temu na emeryture. Obecenie urzad imigracyjny zatwierdzil petycje I-130 I bedzie miala rozmowe w konsulacie o wize. Czy jest szansa ze zatwierdza jej wize w tym wypadku? Czy napewno bedzie odmowa z powodu 10 letniego zakazu przekroczenia granicy Stanow. Dziekuje za porade.

:

12.21.2013

jestem żołnierzem

Marta:

12.21.2013

Panie Mecenasie mam bardzo ważne pytanie, na nowy rok wybieram się na Florydę ze znajomymi, jestem bez statusu w USA, samochód ma prowadzić osoba będąca legalnie, czy jeśli policja zatrzyma nas np. W south carolina lub virginia lub Georgia ma prawo sprawdzić dokumenty pasażerom samochodu czy tylko kierowcy

:

12.20.2013

Panie Mecenasie czy podlegam pod paragraf 245i jesli moi rodzice zlozyli na mnie petycje w 1994r jako kawaler i ta petycja przepadla w 2002r poniewarz ozenilem sie. Nowa petycje rodzinna zlozyli moji rodzice w 2005 r. Kiedy przyjechalem na wizie w odwiedziny i zostalem do tego czasu. W krotce nadchodzi moja kolejka i bez paragrafu 245i nie otrzymam zielonej karty.Z tego co wiem osobiscie trzeba udokumentowac pobyt pomiedz 1 stycznia 1998 a 30 kwietnia 2001r.Skoro moja petycja byla zlozona i zatwierdzona nie musze udowadniac mojego pobytu nadmieniam ze 2004r pierwszy raz bylem w usa.Prosze o odpowiedz i z bardzo dziekuje

angelika:

12.19.2013

Szanowny Pani Mecenasie w czerwu tego roku otrzymałam zieloną karte, przekroczyłam granice USA w sierpniu, po powrocie do Polski we wrześniu wyszłam za mąż i mam teraz podwójne nazwisko, zielona karta i paszport zaś są na moje nazwisko panieńskie, planuje w marcu 2014 roku ponowny wylot do USA czy powinnam wyrobić nowy paszport czy moge leciec na starym z nazwiskiem panieńskim i zieloną karta na to samo nazwisko? czy powinnam wziasc nowy paszport i stary? czy musze wymienic tez teraz zielona karte? z tego co czytałłam wymiana jest czasochłonna i dosc kosztowna obawiam sie ze do marca nie zdązę. Z góry dziekuje za odpowiedz

:

12.18.2013

Dzień dobry Panie Mecenasie. Mam do Pana jedno pytanie: 1. Czy odmowa wizy turystycznej w Warszawie/ lub cofnięcie na lotnisku z taką wizą może negatywnie wpłynąć na ewentualne wylosowanie zielonej karty lub staranie się o wizę K1 w bliższej przyszłości?

L,Zuzanna:

12.17.2013

Szanowny Panie Mecenasie. Chcialabym zadac pytanie, gdzie moge zwrocic sie z takim listem , czy moglby Pan znalezc czas na jego przeczytanie a moze Pan Mecenas moglby go gdzies dalej posunac,bardzo dziekuje za cenny Pana czas i pozdrawiam. " Nie wiem gdzie moge zwrocic sie o pomoc w mojej sprawie. Moje corki /29,30 lat/przebywaja obecnie u mnie w USA na wizach turystycznych.Wkrotce musza wrocic do Polski i nadchodzi dla mnie kolejny bolesny czas naszej rozlaki.Moim zyczeniem byloby to zeby moje corki mogly oczekiwac na Zielona karte na terenie USA,corki maja zlozone petycje na GC/.Moje corki sa w takim wieku ze powinny zalozyc rodziny a oczekujac na zielona karte poza granicami USA sa skazane na dlugoletnie oczekiwanie i przeczekanie okresu okolo 7 lat " na przyslowiowych waliskach",co calkowicie dezorganizuje im zycie/. Jestem obywatelem USA i mialam nadzieje ze moja najblizsza rodzina moze byc tutaj ze mna.Niestety wedlug naszego prawa okazuje sie ze dzieci powyzej 21 lat nie sa moja najblizsza rodzina co jest dla mnie bardzo,bardzo bolesne.Mam nadzieje ze nasze emigracyjne prawo zmieni sie na korzysc obywateli i bede mogla wkrotce cieszyc sie swoimi dziecmi i wnukami.Bardzo dziekuje i pozdrawiam.

expresja:

12.16.2013

Panie Mecenasie, czy fakt posiadania nieślubnego dziecka w Polsce ma wpływ na rozpatrzenie wniosku o wizę sponsorowaną F2B? W kategorii wizowej mowa jedynie o niezamężnych dzieciach rezydentów, ale nie jest wspomniane, czy potomstwo to koniecznie musi być bezdzietne, czy jednak może mieć własne nieślubne dzieci. Z góry dziękuję za odpowiedź.

:

12.16.2013

Panie mecenasie Reforma nie weszla niestety bardzo na Nia liczyliśmy Zawsze chcieliśmy pozostać z zona w USA Jesteśmy tu prawie od 9 lat ja prowadzę mała firmę z której bez problemu utrzymuje siebie żonę i dwoje dzieci które sie tu urodziły. Czy sadzi pan ze zaistnieje jeszcze jakaś szansa na legalizację naszego statusu czy raczej dać sobie spokój i wracać do kraju co byłoby dla nas dużym przeżyciem.

Lukas:

12.15.2013
chcialbym uprzejmie spytac czy porady pana mecenasa sa bezplatne.
 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2016 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com