Nick:
Treść:


Justyna:

07.12.2012
Dzien dobry jestem matka trujki dzieci utodzonych w USA ja Od 7 lat przebywam w USA Na wizie studenckiej czy jest jakas szansa Na Zielona karte dla mnie??dziekuje

Malutka:

07.12.2012

Witam, Mam taką sprawę. Jestem Polką, moj maz jest Ghanijczykiem i mamy razem 8-miesieczne dziecko. Mieszkamy na terytorium RP. Moj maz posiada karte pobytu. Napotkaly nas pewne przykre okolicznosci, gdyz w Polsce jest on dyskryminowany i zostal juz 2 razy pobity. Raz bardzo powaznie gdzie wyladowal w szpitalu. Nie wyborazamy sobie takiego zycia. W ciaglym strachu i zagrozeniu. Jednak w jego kraju tez nie jest tak pieknie, kolorowo. Dlatego tez wyjechal do Europy z nadzieja na lepsze zycie. Chcielibysmy wyjechac do USA. Mamy tam znajomych od ktorych moglibysmy dostac zaproszenia, jednak wiem ze zazwyczaj wjazd na teren dostaje sie na 6 miesiecy. Co mozemy zrobic zeby to wydluzyc. Wiem, ze jesli urodzi sie dziecko na terenie USA to dziecko automatycznie dostaje amerykanskie obywatelstwo, ale co wtedy z rodzicami?? Co moglibysmy zrobic by zostac w usa? Prosze o pomoc poniewaz nie mozemy dluzej zyc w takim zagrozeniu.

maria:

07.11.2012

bylam deportowana w 2004 roku pod koniec roku i mysle wypelnic wniosek o pozwolenie o powrot do usa .Mam pytanie czy ten wniosek moge juz wyslac czy dopiero jak juz ta kara minie czy mam bezposrednio wyslac do usa i pod jaki adres.czy ten wniosek moze mi przekazac znajomy z usa do immigration czy go trzeba wyslac pod wskazany adres

Alex:

07.11.2012

Szanowny Panie mecenasie jeżeli mam "przesiedzianą" wizę turystyczną to czy mogę rozpocząć proces imigracyjny na podstawie sponsorowania przez pracodawcę. Obecnie pracuję u pewnych państwa jako houskeeper i oni zadeklarowali dla mnie pomoc w ewentualnym procesie. Zgóry dziękuję za odpowiedź

Anna:

07.11.2012

Szanowny Panie Mecenasie, W styczniu wyszlam za maz za obywatela USA i odrazu zlozylismy petycje I130 w USA. Sprawdzilam dzisiaj status naszej sprawy i jest tam informacja we have approved this I130 IMMIGRANT . Jak długo bedziemy czekali na kolejne etapy ( i jakie to beda etapy? ) Chciałabym jechac do meza do USA w sierpniu na cały miesiac.. i nie jestem pewna czy akurat w tym czasie nie bede potzrebna w Polce przy dopelnianiu kolejnych formalnosci z gory dziekuje za odpowiedz . Z powazaniem Anna Pozdrawiam

D;-):

07.11.2012

witam Pana. Prosze o porade w sprawie zkladania wniosku I-130 rezydenta o sponsorowanie zony i syna. Jakie dokumnety musza byc wyslane od razu z tym wnioskiem. Czy musza to byc same tlumaczenia dokumnetow czy rowniez oryginaly (aktow urodzenia i malzenstwa)i czy wystarczy na tlumaczeniu pieczatka tlumacza przysieglego w polsce czy jeszcze musza byc jakos dodatkowo opieczetowane (apostille czy cos w tym rodzaju). I co z kserem paszportow czy tez musi byc tlumaczone? I czy akt malzenstwa musi byc zupelny czy wystraczy odpis skrocony?Dziekuje za pomoc.

krysia:

07.10.2012

Witam serdecznie, jestem w usa ponad 5 lat, przyjechalam na wizie J1 jako au pair i podczas trwania programu wyrobilam SS...w zeszlym roku wyszlam za maz za rezydenta,( maz dostal zielona karte przez sponsorowanie) i wyslalismy niedawno forme i130 o sponosorowanie i juz dostalismy priority date lipiec2012..moje pytanie jest odnosnie, czy mam jakies szanse na dostanie zielonej karty i ile to potrwa, czy bede musiala czekac az maz zda obywatelstwo?slyszalam tez ze osoby ktora przesiedziala wize J1 nie obejmuj zakaz 3 i 10 letniego wjzdu do usa, wiec jakie sa szanse ze gdy wroce do Polski i bede sie starac o wize w ambasadzie, czy ja dostane, czy moze raczej nie jest to realne...dziekuje z gory

dana:

07.10.2012

Witam!Moje pytanie jest nastepujace moj maz robi obecnie obywtelstwo ja jako zona jestem nielegalnie w USA od 8 lat ma mnie sponsorowac po zdaniu obywatelstwa jestesmy malzenstwem od 30 lat czy jak mamy rozne adresy zamieszkania w usa to nie bedzie przeszkoda w sponsorowaniu.Zaznacze ze maz dostal zielona karte w 2004 r i jest objety par .245.dziekuje i pozdrawiam.

Krysia:

07.09.2012

witam serdecznie...jestem w usa ponad 5 lat, wjechalam na wizie j1 jako au pair i na bialej kartce w paszporcie nie mam zadnej pieczatki z data, w czasie kiedy pracowalam jako au pair wyrobilam sobie tez social security number...Niedawno wyszlam za maz za rezydenta( maz dostal zielona karte w lutym tego roku, byl sposorowany przez pracodawce), w lipcu wyslalismy forme i130 o sponsorowanie mnie przez meza...jakie mam szanse i i le to moze potrwac zanim i ja dostane zielona karte , czy musze czekac az maz zda obywatelstwo?chce takze wspomniec ze dostalismy pismo z urzedu z priority number...dziekuje z gory:)

Zainteresowana:

07.09.2012

Szanowny Panie Mecenasie, przebywam w USA legalnie z mezem i dziecmi(F2) na wizie F1. Moja siostra obywatelka zalozyla mi sponsorowanie rodzinne w czwartej kategorii we wrzesniu 2003. Niedawno zniecierpliwiona dlugim oczekiwaniem rozpoczelam sponsorowanie przez pracodawce w drugiej kategorii. Do niedawna sponsorowanie z wyzszym wyksztalceniem bylo rozpatrywane na biezaco ale teraz sie to zmienilo i pojawila sie data 1/1/2009. Moje pytanie brzmi jak wedlug Pana potoczy sie czas oczekiwania na sponsorowanie drugiej kategorii przez prace? Czy lepiej z tego sponsorowania zrezygnowac, bo przez siostre bedzie szybciej i taniej. Z gory bardzo dziekuje za odpowiedz.

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com