Nick:
Treść:


leszek:

03.14.2013

Witam.Panie Mecenasie,prosze o odpowiedz na moje pytanie.Mieszkalem w USA 17 lat i prowadzilem swoja firme.Wiadomo , ze sie rozliczalem. Ktos kiedys doradzil mi , ze moge sie starac o pobyt przez sponsorstwo i zaczalem sie starac . Mialem sponsora i adwokata ktury prowadzil mi ta sprawe lecz skonczylo sie deportacja i zakazem wjazdu na 10 lat. Mam tam narzeczona i chcemy sie pobrac. Narzeczona moja jest obywatelka USA i ma zamiar zlozyc petycje o wize narzeczenska , czy mozemy liczyc na pozytywne zalatwienie sprawy i co ewentualnie powinienem zrobic ?aby przyspieszyc caly proces. A moze zmiana przepisow wplynie pozytywnie na moja sprawe? Dziekuje i pozdrawiam

tomkie79:

03.13.2013

Dzien dobry Panie Mecenasie!Mam pytanie odnosnie mojej osoby.Wjechalem do U.S.A legalnie w 2004r. na wizie j1 work&trawel ,po wygasnieciu waznego statusu wizy pozostalem w U.S.A nielegalnie do marca 2009r. gdzie dobrowolnie opuscilem ten kraj(bez nakazu deportacji).W 2010r przyjechalem jako turysta do Canady gdzie po krotkim czasie pobytu przedostalem sie nielegalnie do U.S.A(przez zielona granice).Poznalem dziewczyne obywatelke U.S.A i chcialbym zalegalizowac swoj pobyt przez malzenstwo.Jakie mam szanse legalizacji lamiac prawo emigracyjne?Ewentualnie czy mam w ogole szanse na zalegalizowanie sie w przyszlosci np.po wprowadzeniu ustawy emigracyjnej jaka by takowa nastapila?(chodzi mi o amnestie Obamy)dziekuje za odpowiedz!

Sara:

03.13.2013

Witam Panie Mecenasie. Mam takie pytanie. Jestem sponsorowana przez ojca od 2009 r który ma GC .W preferencji dzieci do 21 roku życia stałych rezydentów. Wiem że prioryty day tej sprawy już dawno minął a ja nic nie robiłam w tej sprawie. teraz mam 22 lata. Czy w takim razie mam jeszcze szansę załapać się na tą preferencję czy po skończeniu 21 lat automatycznie przeszłam do 2 preferencji B dzieci stałych rezydentów powyżej 21 lat. Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Anita 27:

03.12.2013

Witam Panie Mecenasie, rok temu mama-rezydentka złożyła na mnie petycje. Chciałam zapytac o zmiany jakie maja nastapic w prawie imigracyjnym. Czy zakladaja one przyspieszenie otrzymania green card?? Czy tak jak do tej pory okres oczekiwania bedzie wynosil od 6 lat i dłuzej. Pozdrawiam

anusia:

03.12.2013

witam:) mam pytanie: czy jak otrzymam pozwolenie na prace nadal musze chodzic do szkoly bo jestem na F1 oczekujac na decyzje w sprawie zielonej karty?. sponsoruje sie przez prace. Dziekuje i pozdrawiam :)

Bobik:

03.12.2013

Panie mecenasie mam pytanie jestem sponsorowany w eb3 moj case status Mowi ze moja karta sie produkije A miedzyczasie sie ozenilem zona jest dopisana do mojego sponsorowania a pytanie brzmi kiedy ona otrzymala gc lub wezwanie na odciski jezeli Ja dostane gc do 30 dni tak jak mi napisac I na maim case.dziekuje

Darek:

03.11.2013

Witam Panie mecenasie. Otóż bylem w stanach na wizie studenckiej od 2002 roku, ale pobyt przedłużyłem do 2008, po czym wrócilem z narzeczoną (teraz już żona) do polski. dodam ze nie miałem SS a rozliczyłem się tylko raz w 2005 na IRS numer. Niedawno złożylem aplikację na zieloną kartę DV 2014. dodam ze przy wyjezdzie nie oddawaliśmy karteczek wjazdowych. czy w razie wylosowania nas w DV 2014 jest w ogóle sens wnoszenia opłat i udania się na rozmowę z konsulem, czy też z góry skazani jesteśmy na odmowę i niepotrzebne koszty. Serdecznie pozdrawiam i Dziękuję

Agnieszka B.:

03.11.2013

witam pana Mecenaca. Pytanie jest następujące: czy moę brać z męzem udział w loterii DV 2014(właściwie to juz wypełniliśmy wnioski), czyli iść na rozmowę z konsulem jęśli oboje byliśmy w usa, na początku legalnie (J1), póżniej już nie, i wróciliśmy do polski w 2008 roku dobrowolnie. Mimo iż nikt nam nic nie mówił, to czy mamy jakiś zakaz wjazdu do usa, i na ile. Dodam ze przedłużyliśmy sobie pobyt o kilka lat. A jeśli mamy ten zakaz to czy można go skrócić lub anulować(nie mamy rodziny w usa ani nie rozpoczęło się żadne sponsorowanie żadnego z nas). pozdrawiam

Artur:

03.11.2013

Panie Mecenasie Czy mugłby Pan wyjasnić jak należy interpretować zacytowany poniżej fragment: " Podliczenie utraconych od 1992 r. wiz imigracyjnych powinno dramatycznie zmniejszyć kolejki wizowe, podobnie jak niewliczanie do limitu wizowego współmałżonków i dzieci sponsorowanego" Czy oznacza to że zmniejszy się czas procesowania wiz dla żonatych dzieci obywateli amerykańskich ?. Pozdrawiam goraco z wyrazami szacunku Artur

nick:

03.11.2013

Witam czy sa szanse ze w tym roku skróci sie czas oczekiwania na zielona karte w Polsce przez sponsorowanie rodzinne??

 
« | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | »
strona głównao kancelariibloglegal disclaimersponsorowania pracowniczesponsorowania rodzinnedeportacjebiuletyn wizowyoszustwa imigracyjnepomocne strony internetowepodatki i księgowośćkontakt i dojazd
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com